Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nečekaně svižná a vtipná westernová komedie/parodie těžící z kulturní odlišnosti dvou prostředí. I když Jackie Chana nemusím, tak tady byl fakt sympatický. Vtipné dialogy, humorné situace a nečekaně dobře zrežírované akční scény. Velcí fanoušci westernů si film vychutnají ještě více. Například šerif Van Cleef ( fanoušci Leoneho vědí ) a nebo závěrečná scéna odkazující na Butch Cassidy a Sundance Kid. Spíše tři a půl. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Scéna, kde Wilson a Chan chlastají a zpívají panákovanou ve vaně, mě rozesmála nejvíc. Pangenhi taobaguh, laungho chen chen tebeh tanghu, yen yi chi ja bo yiu so, paeh paeh go sang huh, leang lehangua gaj si huh, san ge san ge gaj si huh, woe ge woe ge gaj se huh, liang ge liang ge gaj si huuuuuh!!! http://www.youtube.com/watch?v=5JMSH_Rzdl8 UNO MAŽ! ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo, no... . . . Na východě slunce vychází, na západě zase zapadá, Čenda je zas jednou ve své ráži, taková jen oddychová šaráda... ;-) . . . A ti Indiáni nevypadaj jako Indiáni, protože jsou to Židi... ;o))) . . . Tak jo, tři hvězdy šerifský, i za tu rozkošnou LuckoLijku, choreografii pánských rozcviček a za všechny ty >amatéry< , co profesionálně i z takové kraviny namixují aspoň průměrně dobrou hollywoodštinu, ideální to >zábavičku< na sobotní horkou noc, kterou z jakýhokoli důvodu trávíte s nějakým komerčním (k)análem... - - - - - (Poprvé viděno 1.8.2009 na tv Prima, komentář zde jako tenkrát mnohý, 1.8.2009) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tuto komedii jsou zkouknul až po Rytířích ze Šanghaje, ale ničemu to nevadilo. A kupodivu se pokračování nevyrovnalo, i když to může být i tím, že na westerny moc nejsem. Přišlo mi to víc jednodušší, jak příběhově tak i zábavou, takže jen slabé 2* [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná akčná westernová komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho horšie filmy. Má priemerný príbeh o čínskom cisárskom vojakovi, ktorý v Amerike sprevádza zlato ako výkupné za princeznú, no kvôli lupičom sa od svojej skupiny oddelí. Časom sa s jedným z nich spriatelí a spolu odolávajú problémom na ceste zachrániť princeznú. Spracovanie je ale len priemerné, nemôžem povedať, že by som sa nudil, dej je pomerne rozmanitý a aj potenciál témy sa mu celkom darí využívať, ale má mnoho nezaujímavých scén a zle podaných prvkov, ktoré dojem podstatne znižujú. Akcie je tu dosť a nie je zlá, ale ani o väčšej spokojnosti hovoriť nemôžem. Je celkom rozmanitá a aj keď takmer úplne chýbajú kaskadérske kúsky, ale aspoň choreografia súbojov na rozdiel od pokračovania nie je zlá, no striedajú sa lepšie scény s horšími, prakticky polovica akcie ma nezaujala vôbec. Najviac sa mi páči súboj s indiánmi, akcia s podkovou na lane alebo ešte súboj s Rongguangom Yu. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavné duo Jackie Chan a Owen Wilson hrá svoj štandard, aj keď v prípade Chana to platí len v rámci americkej tvorby, v Hong Kongu je neporovnateľne lepší, Lucy Liu ale v nudnej úlohe, podobne nudný je aj hlavný záporák, ale poteší aspoň príjemná vedľajšia úloha indiánky. Réžia je len priemerná, ale technická stránka je na dobrej úrovni. Vtedy na východe je o niečo lepší film, ako nasledujúci Šanghajskí rytieri, minimálne kvôli akcii, ale aj tak pre mňa prevládajú pocity zbytočnosti, ako z väčšiny Chanových amerických filmov. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 56%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Čínské znaky, které jsou zobrazeny při úvodních titulcích, jsou výňatky z překladu pohádky "Žabí princ". (SG-1)
  • Film sa odohráva v roku 1881, no v jednej scéne O'Bannon (Owen Wilson) hovorí, že neovláda karate. Toto bojové umenie sa v západnom svete stalo známym až po 1. svetovej vojne, takže by nemal poznať ani názov. (Arsenal83)
  • Vo filme žijú v Nevade indiánske kmene Siouxov a Absarokov (vraní Indiáni), čo je ale historický nezmysel. V skutočnosti tam žili úplne iné kmene: Utahovia, Paiutovia a Šošoni. (Arsenal83)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama