Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

k212 

všechny recenze uživatele

Zprvu (rozuměj, když jsem to viděla ftft) jsem to vnímala tak na dvě hvězdy, bylo to spíš tím, že tento žánr mi zrovna nevyhovuje a hlavně nejsem zarytou fanynkou svalnatého panjednamimikra. Po druhé jsem však zaregistrovala Antonia Banderase a Julianne Moorovou a už to bylo na dva a půl a pak i oblíbenou písničku od Boba Dylana (no to je ale stupidní) a bylo to na tři. Takže za tři, i když rozhodně nejsem přítelkyní poetiky bratří Wachowských (ti se ovšem totálně propadli na dno plagiátu a šlendriánu až s dílky Reloaded a Revolutions :-) PROSÍM NEKAMENOVAT! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stallone klasicky jednotvárny, ale v roli nájomného vraha mi to neprekáža. Naopak Banderas tu predvádza herecký koncert a so svojou mimikou pracuje jak cirkusový virtuóz. Julianne Moore výrazná tým, že aj po 20 rokoch vyzerá zhruba rovnako, ak ju porovnáte s dneškom.To však nestačí na dokonalý snímok, pretože tento je taký priemerný. Dosť pretiahnutý čo sa týka času, dej viac akčný než so zápletkou a záver predvídateľný. Tri hviezdy teda dávam za herecké umenie, nie za film, ten bol horší.. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezchybný psychologický thriller. Výborný výkon A. Banderase, skvělé hlášky ("mám rád hřbitovy, však jsem sem několik lidí poslal"), napětí, akce, úžasná hra nervů...jeden z nejlepších Stallonových filmů od dob Ramba a Rockyho. Chybičky: 1) Jedna z chyb, které jsem si všiml, je hned na začátku, při scéně na hřbitově, kdy má Stallone na ruce "sádru", pod níž drží pistoli...všimněte si, kolik vystřelí ran z jednoho zásobníku, když se snaží trefit Banderase. Dávno by musel přebít. 2) Když je Robert Rath v bance a Electra mu vypráví vtip, dobře si hned na počátku všímejte šálku kávy, co je na stolku před Stallonem. V prvním záběru má ouško směrem doleva (z našeho pohledu), hned v dalším doprava (resp. není pořádně vidět), přičemž v dalším záběru (když se Rath chystá napít), tak opět míří doleva a v následujícím znovu doprava (tentokrát zřetelně). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Námet je fakt super. Citlivý (!) nájomný vrah má zabiť osobu X, ale natrafí pri tom na mladšieho, oveľa agresívnejšieho konkurenta z mladej, "neslušnej" generácie (Antonio Banderas s vyklbovacím palcom parafrázuje vyklbovacie rameno Mela Gibsona zo Smrtonosných zbraní od rovnakých tvorcov). Bohužiaľ, scenár je priemerný. Ostré hrany, ktoré mu Wachowskí darovali do vienka, sa (zrejme počas natáčania?) obrúsili, prípadne úplne vyhodili do koša. Zostal "len" solídny priemer s elegantnou kamerou a zaujímavým obsadením (aj keď Desperado to miestami predsa len už príliš afektuje, trocha ako Wesley Snipes v stalloneovka Demolátor). Donner predviedol v minulosti lepšie kotrmelce, ale ani Zabijaci sa v jeho filmografii nestratia. Možno sú príliš "pokojní" a "uhladení", ale napriek tomu dostatočne draví a originálni. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitních filmů se Sylvesterem Stallonem moc není, ale tento patří k těm nejlepším a zároveň je z nich i poslední (i když, kdoví jak dopadne jeho návrat v podobě Rockyho Balboa v roce 2007). Slyovo "herectví" tady se sice nevymyká jeho průměru, ale naopak výborný Banderas a i solidní Julianne Moore to bohatě vynahrazují . Scénář bratří Wachowských sice není dokonalý a ukazuje že tato autorská dvojice si ve svých začátcích nebyla příliš jistá, ale není ani vyloženě průměrný a tvoří dobrý základ pro Donnerovu tradičně výbornou režii. A i když lepších akčních thrillerů bych našel jistě bezpočet, i tento stojí za vidění a dá vzpomenout na hvězdu, která zářila na celou jednu generaci. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama