Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Mol 

všechny recenze uživatele

END OF GAME. BANG! YOU'RE DEAD! Nápad na mechanika mi přišel dobrý. Killer co dostává kontrakty, které se musí plnit. Má svou metodu a své způsoby. Co ale nebylo úplně košér, byl způsob jakým byl film natočen. Trochu prazvláštní. Navíc ten mladej klouček byl strašně na hrušce a nechápu, že mu pan Arthur Bishop neprostřelil obě kolena, aby za ním už nedolejzal. Závěrečná akce dělá z filmu nezapomenutelný snímek. Všichni kolem sebe střílí jak ožralý myslivci na honu, do toho spousty výbuchů a překvápko na konec. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, tím i schází. Ne, že bych byl vysazený na akční snímky, ale pokud má akční snímek i smysluplný scénář a navíc mého oblíbence v hlavní roli, to tedy prostě musím vidět. Obzvláště, když je snímek ze starých dobrých časů, kdy film byl ještě k divákovu nosu citlivější než dnes (rozuměj: "netahal tolik za nos"). I ten konec je nečekaný a divákovi přináší jakousi kompenzaci za těsně předcházející děj. :-) Víc neprozradím. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým Bronsonovi tá večne do tváre padajúca dlhšia štica svedčí omnoho viac, ako holá hlava Stathamovi v primitívnom remaku zpred pár rokov. Tak je to aj s celým filmom. Toto je klasický príklad pre diplomovú štúdiu o porovnaní úrovne hollywoodskej stredne rozpočtovej akčnej zábavy 70tych rokov a dneška. Pri tejto starej klasike som sa fajn nenáročne zabavil, pri novej rádoby cool verzii som sa cítil celý čas iba trápne. Aspoň z tohoto filmu vieme, u koho sa učil robiť bomby zo "žuvačiek" MacGyver. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Možná by tomu neuškodila kratší stopáž, protože v určitých chvílích je děj zbytečně zdlouhavě natahován a napětí opadá. Bronson se však role nájemného zabijáka zhostil s bravurou, v té době byl na vrcholu. Líbila se mi jeho nekompromisní práce a následně i spolupráce s Jan-Michael Vincentem. Na podobných filmech se mi líbí, že ještě nejsou poznamenané digitálními triky „nešvárem dnešní doby“, které většinou značně ubírají na celkové kvalitě snímku (zvláště těch dnešních). Přesně takto si představuju poctivý béčkový akční thriller na sobotní večer. Naštěstí máme stanici MGM, která čas od času vytáhne nějaký klenot. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Mechanic je béčkový akčňák s Charlesem Bronsonem v hlavní roli. Jeho postava je samozřejmě chladná a nekompromisní. Jednou ho ovšem přepadne úzkost, a tak si přibere parťáka, což možná nebyla nejmoudřejší věc, která se dala dělat. Ze začátku se mi snímek zdál skoro jako němý. Prvních 15 minut nikdo nepromluví a my jen sledujeme Mechanika, jak se připravuje do akce. Děj je úplně jednoduchý a velmi dobře předvídatelný, žádné nečekané překvápko zde není. Je to samozřejmě plnohodnotná střílečka plná hlášek a trochu i toho filozofování, ale žádnou díru do světa to neudělá. Myslím, že film balancuje na rozhraní 3 a 4 hvězd a určitě stojí za to. Jsem ještě zvědav na remake s Jasonem Stathamem, ale nedělám si iluze. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Původně bylo zamýšleno vystavět mezi Bishopem (Charles Bronson) a Stevem (Jan-Michael Vincent) otevřený homosexuální vztah. Po problémech s financováním a hledáním herců ochotných jít do projektu, se tato dějová linie ze scénáře vytratila. (Terva)
  • Potápěčská scéna s lodí nebyla natočena v Neapoli, kam se přesunula produkce filmu, ale ve skutečnosti byla natočena v Kalifornii. (DruidKarel)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama