Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi s temnými antihrdiny - nájemnými vrahy. Ale pořádně mě začalo bavit až v poslední lokalitě. Všechno předtím totiž stojí na chemii mezi Bronsonem a Michaelem-Vincentem, kterých oťukávající dialogy nejsou dostatečně zajímavé. Vincentova postava mladého frajírka je nedokvašená a nedůvěryhodná na to, aby ji profík Bronson vyhodnotil jako slibného rekruita. To už je zajímavější svět podsvětí, kterému Mechanik slouží. Ten je atmosferickým motorem filmu. Tři a půl hvězdy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Charles Bronson a Jan-Michael Vincent, slušná akce, napětí -vadí pomalejší tempo/// Rok vzniku je na filmu velice znát, především na jeho tempu, které se s dnešními akčňáky nedá vůbec srovnávat, proto budu hodnotit s přihlédnutím k tomuto faktu. Charles Bronson hraje zápornou postavu nájemného zabijáka, který se s ničím nemaže a ke všemu přistupuje s chladnou hlavou, prostě na všechno má času dost. Přesto za výsledky které za sebou nechává by se nemusel stydět ani ten největší zabiják z největších. Potěší závěrečná akční sekvence v Itálii, takhle nějak měl vypadat celý film. I tak dobrá zkušenost, protože se chystá remake, tak alespoň budu mít s čím srovnávat./// Celkem 71%/// ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle snímkem to u mě režisér Winner konečně vyhrál. Mechanika (zabijáka) okamžitě řadím mezi nejlepší Bronsonovy věci, které jsem viděl. Mnohem, mnohem výše než nemastné neslané Přání smrti. Film je strhující podívanou, náladou mi nejvíce ze všeho připomněl legendární Dostaňte Cartera s Michaelem Cainem - slabou scénu jsem nenašel, od začátku do konce to zkrátka bylo všechno výborné. Úvodní "němá" patnáctiminutovka, motocyklová a automobilová honička, závěrečná akce s brokovnicemi... A k tomu úsporné, avšak úderné dialogy mezi Bronsonovým ani černým, ani bílým panem Bishopem a jeho mladým učedníkem. Ač se to nezdá, film se vlastně zabývá tématem přátelství a tím, k čemu může vést. Mechanik jistě není pro každého, ale já na něj nedám dopustit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mě zbytečně dlouhý, nudný a vlastně předvídatelný film. Čekal jsem, že Bronson bude chytřejší, ne že se jenom pojistí. Vlastně i dějově je to slabé - úvod trvá skoro půl hodiny, pak zaučování, dvacet minut před koncem výhrůžka, posledních devět minut akce a očekávaný zvrat. Kdo byl větší psychopat? A kdo je větší vrah a budou z vrahů hrdinové? Ne, tohle mi prostě nesedlo. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Herecká kombinace Charles Bronson a Jan-Michael Vincent se mi moc líbila. Prakticky už tyto dvě jména v titulcích mě navnadila se na film mrknout. Jakmile ale film spustil přišlo pár "vtipných momentů" které mě rázem nutili si "překalibrovat" měřítko hodnocení filmu na "nebrat tolik vážně". Přece jen pokud hned na začátku (v rámci ukázky co je "pan Mechanik" za machra) když se vycapí celý z okna, aby ho bylo vidět všude okolo + tak trochu naivní předpoklad že se nepřijde na to kde požár začal mě hodně zklamal a táhlo se to celým filmem. Takže mrzí mě to opravdu moc, ale tady jde logika stranou až příliš :(. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Názov filmu - Mechanik - je americký slang, ktorým mafia pomenúva nájomných vrahov. (m.a.t.o.)
  • Celkový počet mŕtvol: 25. (m.a.t.o.)
  • Záver filmu sa odohráva v Taliansku. Tam bol skutočne aj natočený, konkrétne v Neapole. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama