Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Po scenáristických úpravách redukujících homosexuální linku mezi Arthurem Bishopem (Charles Bronson) a Stevem McKennou (Jan-Michael Vincent) přibyla ve filmu postava prostitutky, pro kterou si Bronson prosadil přes odpor producenta Irwina Winklera svou manželku Jill Ireland. Winkler neměl na výběr, protože bez Bronsona by film nevznikl. Producent říkal, že by musel do role prostitutky obsadit i hercova otce, kdyby ho o to požádal. (Komiks)
  • Potápěčská scéna s lodí nebyla natočena v Neapoli, kam se přesunula produkce filmu, ale ve skutečnosti byla natočena v Kalifornii. (DruidKarel)
  • Arthur Bishop (Charles Bronson) nosí hodinky značky Rolex Submariner a Heuer Autavia GMT Chronograph. (dyfur)
  • Obraz, na který se Arthur Bishop (Charles Bronson) dívá ve svém domě, a který se později v několika prostřizích ve filmu ještě objeví, je "Zahrada rajských potěšení", jehož autorem je Hieronymus Bosch. (rawboy)
  • Původně bylo zamýšleno vystavět mezi Bishopem (Charles Bronson) a Stevem (Jan-Michael Vincent) otevřený homosexuální vztah. Po problémech s financováním a hledáním herců ochotných jít do projektu, se tato dějová linie ze scénáře vytratila. (Terva)
  • Celkový počet mŕtvol: 25. (m.a.t.o.)
  • Začátek filmu je zcela bez dialogu. Nikdo nemluví celých 16 minut. (ČSFD)
  • Záver filmu sa odohráva v Taliansku. Tam bol skutočne aj natočený, konkrétne v Neapole. (m.a.t.o.)
  • Toto je prvý film režiséra Michaela Winnera, ktorý natočil v Hollywoode. (m.a.t.o.)
  • Názov filmu - Mechanik - je americký slang, ktorým mafia pomenúva nájomných vrahov. (m.a.t.o.)
  • Arthur Bishop (Charles Bronson) zabije 24 ľudí. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama