Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Černohumorná jednohubka se skvělým Kingsleym a podivně zestárlou Teou Leoni. Na první pohled je vidět že režisér a scénárista si zbytečně nekomplikovali práci. Dramatická linka je nevýrazná, romantická taktéž, a atmosféra taková nedomrlá. Postavy sice řeší zásadní témata, ale místo emocí jenom tak kloužou po povrchu, nic neprožijí do hloubky. Silné scény sice nechybí, ale prošly mnou skoro bez povšimnutí. Humor je skrytý a postavený na absurdnosti situace, zasmál jsem se jenom málokdy. Přesto se film dobře sledoval. Podobné malé příběhy mám rád, i když bych ocenil preciznější zpracování. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ben Kingsley exceluje v roli zabijáka chlastometra, který díky chlastu zpackal důležitou prácičku a musí odjet na léčení. Ne vše probíhá tak, jak by si představoval – do života mu zasáhne láska, kamarádství, svědomí. Sice ne příliš vtipná, ale úsměvná komedie s pár skutečně vypečenými scénami. Zajímavá příležitost vidět Gándhího v roli zabijáka. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

"Když ti chlast překáží v práci, nepracuj." Moc pěkné heslo, ovšem, v případě, že jste polský nájemný vrahoun, práce je vám koníčkem a víte, že jste "fakt dobří", nezbývá, než vyhledat odbornou pomoc. Kingsleyho nakropený čistič a cynická prodavačka času(!!!) Téa Leoni jsou párek k pohledání. Velké překvapení! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alkohol je metla lidstva, o tom by mohl leckdo vyprávět. Například Frank Falenczyk (Ben Kingsley), člen mafiánské rodiny. Do doby, než začal pít, byl vcelku spolehlivý zabiják. Ale pak se to všechno začalo nějak hatit - díky alkoholovému opojení se mu semtam někoho nepodařilo sejmout, a naposledy "prospal" zátah na konkurenčního mafiánského bosse. To byla poslední kapka, a od svého šéfa dostává ultimátum - odjede do San Fran a nastoupí protialkoholickou léčbu, nebo v "zaměstnání" končí. A jelikož se u mafie výpovědi rozdávají smrtícím způsobem, je jeho volba vcelku jasná. A to netuší, jak mu pobyt v SF změní celý život - najde si zajímavou práci, přítelkyni i nové přátele ... To teda netuším, jak tenhle film ohodnotit. Na jedné straně naprosto dokonalý námět (zabiják alkoholik, pracující v krematorii a navštěvující sezení anonymních alkoholiků) - na straně druhé trochu pomalejší tempo (z názvu člověk tak nějak čekal pořádnou akčňárnu). Na jedné straně perfektní Ben Kingsley, na druhé straně trochu dřevěná Tea Leoni a Luke Wilson (to už je asi pátý film tento měsíc, ve kterém hraje, takže mi tak trochu už leze krkem). A teď se rozhoduj ... Ale jo, klady asi převyšují, 3.5* ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Tento film sa raz tvári ako čierna komédia, raz ako gangsterka. Práve toto balansovanie na žánrovej hrane z neho robí iba priemernú inscenáciu so zbytočnou romantickou zápletkou medzi hlavnými postavami. Na Kingsleyho sa pozerá dobre na rozdiel od Leoni, u ktorej nikdy neviem, či hrá, alebo improvizuje, alebo čo...Pullman mal jednoznačne dostať väčší priestor, možno by to dostalo tú povestnú šťavu, ktorá filmu evidentne chýba. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)
  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)

Reklama

Reklama