Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajná skupina, která je známá jen jako „Organizace“, je natolik tajná, že o jejím působení se nic neví. Organizace je neutrální, s vazbami na všechny vlády světa. Jejím jediným úkolem je vychovávat zabijáky, které vybírají hned po narození z odložených či nechtěných dětí. Jedním takovým zabijákem je i muž, který byl vychováván a nadále je oslovován jen jako agent 47. Agent 47 je najat, aby zabil ruského prezidenta Belikoffa. Agent 47 jede do Ruska splnit zakázku, má vše připraveno, ale zákazník změní požadavek a přeje si zabít Belikoffa veřejně. Agent 47 tedy změní své plány a zastřelí prezidenta na veřejnosti. Jenže Belikoff se dál objevuje na veřejnosti, protože má dvojníka.... Agent 47 obdrží informaci, že byla jeho identita prozrazena: údajně se objevil svědek. Agent 47 po obdržení identity svědka, jímž je dívka Nika, jde Niku odstranit. Místo odstranění Niky je ale stříleno na něj a jemu dojde, že se ho chce někdo zbavit... Agent 47 začne zjišťovat, kdo má zájem na jeho odstranění, a začne u Niky. Unese ji z jejího bytu a zjistí, že Nika nemá tušení, oč jde; je „vlastnictvím“ Undre Belikoffa, prezidentova bratra, který ji drží jako prostitutku. Agentovi 47 dojde, že vše je jen politická hra, v níž měl on udělat špinavou práci a odměnou za splnění měla být jeho smrt. Navíc je mu v patách agent interpolu Mike Whittier s kolegou Jenkinsem. Sotva však začnou odkrývat politickou hru Ruska, jsou ruskou tajnou policií odvoláni... Agent 47 se snaží Niku ochránit, protože oni dva jsou jediní, kdo může ohrozit plán šéfa tajné policie na převzetí vlády. Agent 47 zabije Undreho, aby nebyla v ohrožení Nika, pak ji odveze vlakem do bezpečí a vrátí se zabít Belikoffa, přičemž odhalí i pozadí celé situace... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (854)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že seš docela frajer, když zrovna nevraždíš?" Tak se do mého obývacího pokoje tajně vplížil další nejlepší a nejtajnější zabiják světa. Nuda s ním nebyla, extra zábava taky ne, ale náš stejný styl účesu ve mně vyvolal jednu otázku: Nejsem jako on? Dvojitým odrazem zrcadel jsem se podíval na svůj zátylek a zjistil nemilou skutečnost - jsem jen obyčejný skinhead bez vlastního přičinění, jehož zátylek je prost jakéhokoli čárkového kódu, což mne sice diskvalifikuje ze zabijácké branže, ale za to patřím mezi největší světová esa v točení koltem na nasliněném prstu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že je to totální vykrádačka Bonda a Bournea, dále, že se to naprosto nedrží "silent assassin" ducha předlohy (nehrál jsem, ale vím o co jde) a také drobnost, že Olyphant je skvělý, ale pouze v místech, kdy nedojde na akci, dostalo se mi svižně a zručně natočeného akčního filmu, který je akorát hloupý a nelogický, až to bolí. Koukalo se mi na to ale dobře, je to svižný a ani na momnt mě to nenudilo, takže ty poctivé tři tomu dám bez sebemenšího problému. Jen škoda, že se tvůrci při bitce 4 Hitmanů nevyvarovali školácké chyby v podobě stejného záběru 2x během půl minuty. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Timothy Olyphant mi v trailerech neskutecne vadil, vubec to nebyla ma predstava dokonaleho hitmana, mozna jen jeho chuze byla podobna. Akce a krve bylo docela dost, v kine sem se nenudil na dvd to uz asi takova slava nebude. Prumerna oddychovka, naprosto deravy scenar, ktery nemel hlavu ani patu, nejlepsi moment filmu je zpomalena karetni scena :-) kdo videl vi, kdo nevidel at se tesi...lepsich 6/10* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke kritice filmu jsem moc nečekal, ale byl jsem "relativně velmi mile" překvapen. Jako bych se procházel počítačovou hrou... atmosféra naprosto perfektní. Hráčům má díky mnoha odkazům na hru (vzhled interiérů) určitě víc co nabídnout, ale myslím, že i ti co hru nehráli, si film můžou užít. Nejvíc sem se bál toho, že se 47 změní z chladnokrevného vraha bez citu v zamilovanou napodobeninu. To se bohužel do jisté míry stalo, ale jen do jisté míry. ŽeOlyphant se pro roli nehodí je bohužel moc samozřejmé. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zamrzí fakt, že Gens tak úplně nepochopil hru, takže odkazů na slavnou silent akci je opravdu minimum (děti u PC, jeden převlek). Ocelové lanko nikde, Hitman jako tichý zabiják ani náhodou (akce v klubu ala Matrix mne nebrala). Sice si Olyphant nebere servítky ani omylem a většinou nelítostný opravdu je (výtah, záchody), ale celkově to kvůli zmiňovaným výtkám není úplně ono. Osobní souboje jsou sestříhané prapodivně rychle a nejsou nic moc. Zůstává nám tak jen surová, překvapivě krvavá akce (střelba), která stojí za podívání. Jinak je Hitman spíše jen čistokrevný akční film, než zdařilou adaptací hry. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Na pistolích Hitmana (Timothy Olyphant) a jako tetování jeho učitelů se objevuje logo společnosti Eidos, tvůrců stejnojmenné herní série. (vojtaruzek)
  • Ve Filadelfii vzbudil film pohoršení dřív, než se vůbec dostal do kin. Poté, co zde byl zastřelen policista, totiž působily plakáty s Hitmanem (Timothy Olyphant) jako necitlivé a provokativní, proto se město rozhodlo je okamžitě nechat odstranit. (lesumir)
  • Natáčanie filmu trvalo 12 týždňov. (Greenpeacak)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (více)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (více)

Reklama

Reklama