Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jakou kvalitu mají filmy s JCVD posledních let, ví asi každý. Tohle je ale naprostá pecka. Jean Claude hraje nájemného zabijáka a své paže moc nepoužívá. Druhého zabijáka hraje Scott Adkins, což ve své kombinaci přináší opravdu zajímavou podívanou. Tento ponurý film je natočen velice, velice realisticky - takovým tím francouzským stylem. Až po zhlédnutí jsem zjistil, že film je dílem americké provenience. Čemuž jsem téměř nechtěl uvěřit, za což jsem ale velice rád. Protože tady je cesta a důkaz toho, že i USA umí natočit "francouzský" film. Dvojnásobně jsem rád proto, že mám už po krk všech těch intelektuálů, co upřednostňují francouzskou kinematografii. Ano, film je ve francouzském stylu, ale je v něm něco navíc. A tím něčím jsou hvězda akčních filmů a možná novodobá hvězda akčních filmů. Film je v některých fázích dost brutální. Za povšimnutí stojí poslech angličtiny z úst různých herců. Protože ve filmu hrají herci různých národností, i angličtina je pořád jiná. Doporučuji tedy zhlédnout film v originálním znění. PS: Ubližování milované osobě, když jste přivázán a nucen beznadějně jen přihlížet, je tou nejstrašnější a nejkrutější věcí na světě. Odmítli byste nabídku zabít takového hajzla? ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Na poměry akčních béček se mi to docela líbilo. Van Damme a Adkins jsou zde kámoši, docela si hrajou do noty (akcí, nikoliv kecáním...), oba mají stejný prostor a podávají slušné herecké výkony. Žlutý filtr, který je v celém filmu je docela až úchylný, ale vydržet se to dá a časem už to je úplně jedno. Hold to asi mělo vypadat víc "cool". Příběh byl dost drsný a syrový, trochu to zapříčinilo snad i to, že se film točil převážně v Rumunsku. Prostě fajn oddechovka, jen ta delší stopáž pak už otravuje. /60%/ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

V rovnakých krajinách sa natáčajú aj Seagalové sračky, ale to Vandameovské-Adkinsovké béčko prekvapivo nie je až taká sračka. Príbeh je celkom dobrý, herecký je to fajn obsadené, teamwork funguje skvelo, hudba prekvapivo tiež stojí za to a atmosféra sa tam miestami tiež nájde. Škoda len slabých akčných scén, kde sa Van Damme moc nepredvedie. A taktiež nasere ten zažltnutý obraz, ale po čase sa na to dá zvyknúť. Jeden s tých lepších filmov Van Dammea a Adkinsa. 65% - 3* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s hviezdnym akčným duom. Má dosť dobrý príbeh o dvoch špičkových nájomných zabijakoch, ktorí idú po jednom vplyvnom zločincovi, jeden kvôli peniazom a druhý kvôli nevyriešenému účtu z minulosti a tak spoja svoje sily. Spracovanie je na tom dobre, síce tempo je väčšinu času pomerne pomalé, viac sa rozbehne až v poslednej polhodine, ale dej rozhodne dokáže zaujať, je tu viacero zaujímavých prvkov a postáv, takže nemám väčší problém. A dokonca aj dialógy sa počúvajú celý čas dobre. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je celkom dobrá. Až na dve, tri scény sa jedná len o niekoľkosekundové situácie, padne pár úderov, prípadne výstrelov a tým to končí. Dá sa povedať, že pôsobí plne realisticky. Natočená je celkom dobre, strihu je síce o trochu viac, ale nie je to nič zlé, akcia pôsobí drsne, nájde sa tu niekoľko slušných krvavých efektov. Ale akcia celkovo je tu ustúpená do úzadia, keď príde, tak sa na to pozerá celkom dobre, ale nie je to nič, čo by sa oplatilo pozrieť znovu. A nanešťastie aj súboj Van Damma s Adkinsom je na tom rovnako. Najviac sa mi páči úvodná hitmanovská akcia. Herecké obsadenie je samozrejme výborné, Jean-Claude Van Damme a Scott Adkins v hlavných úlohách, obaja sa pokúšajú hrať a ide im to dobre, hlavne Van Dammovi a ani vedľajšie postavy moc nesklamú, nie je tu nikto, kto by prekážal, len hlavný záporák mohol byť lepší. Réžia a technická stránka sú v rámci rozpočtu celkom slušné, len ten kamerový filter si mohli odpustiť, ale po čase sa naň dá zvyknúť. A na to, že sa jedná o film z východnej Európy, tak sa zbavil väčšiny jej hlavných záporov, lokality a aj vedľajšie postavy boli vybrané tak, aby to neurazilo. Určite nemôžem povedať, že by som bol plne spokojný, od filmu s takýmto obsadením čakám hlavne výborný akčný film s množstvom kvalitnej akcie, čo sa síce nestalo, ale dej a postavy ma bavili, takže určite nie som ani sklamaný. Posledné dva Van Dammove filmy Pastier a Univerzálny vojak 3 ma bavili viac, toto je skôr na úrovni filmov ako Zástupca veliteľa. 72% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tak velmi příjemné překvapení. Nejvíc mě potěšilo, že film ani tak moc béčkově nevypadá. Spíš mi něčím připomínal francouzské kriminálky ze 60. let. A i když byl rozpočet malý, režisér Barbarash odvedl s tím, co měl k dispozici, skvělou práci. Víc než akční film, jde o akční thriller, kde akce ustupuje do pozadí a větší důraz je dáván postavám a jejich motivaci. A popravdě, ta akce mi tam ani moc nechyběla, až jsem se divil. Scénář není na podobný druh filmu nejhůř napsaný a dialogy netahají za uši. Van Damme i Adkins hrají v pohodě a pokud chtějí natočit dvojku, jsem pro. Jediná vážnější výtka je ten žlutý filtr, ale i na ten jsem si v průběhu tak nějak zvyknul. Solidních 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Film byl převážně natáčen v Bukurešti (Rumunsko) a v New Orleans (Louisiana, USA). (Terva)

Reklama

Reklama