Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins a jeho dětský idol Jean Claude van Damme ve filmu Ernieho Barbarashe. Nebo to lze říct i jinak. Pomstychtivý zabiják s pořádně utaženým akčním obojkem a jeho dětský idol, ataxo- a koniofobický vrhač nožů ve filmu podprůměrného béčkaře s kontakty v Rumunsku. Dneska tohle prostě nemůže fungovat. Divák chce v tomto typu filmu vidět především kvalitní akci: svižné přestřelky a nápadité fighty jeden na jednoho. Tyto dva stěžejní prvky by měly být střídavě navlékány jako korálky na tenkou nit představující ucházející (neurážející) příběh. Mám pocit, že zde nefunguje dobře ani jedno. Hlavně se tu více mluví a mazlí se želvami než koná. Van Damme se pokouší o vážné herectví, ale já ho mám zafixovaného jako mistra Roznožek, na druhou stranu mu asi došlo, že adduktory by mu u podobných fines mohly popraskat, proto bere do rukou víc pistole a nože. Adkins zůstal hodně daleko za svými nejlepšími technikami, připadal mi jako granát, co nechce vybuchnout (asi se po place producíroval Chuck Norris). Má pár osobních soubojů, trvajících v průměru 5,5 vteřiny, nepředvede nic z arzenálu svých náročnějších technik a myslím, že chtěl svému idolu sekundovat v herectví. Vzájemný duel JCVD vs SA vypadá jako půlminuta neškodných tahanic staršího a mladšího bráchy. Kdepak fyzično. Příběh je občas natahovaný zbytečně dlouhými upovídanými scénami, dobré momenty (emoce, nápad) se tu najdou tak tři čtyři. Celkově zklamání, táhne se to jako Hubba Bubba, chybí víc akce, iritují mě ty arabské nebo jaké nápěvy, jednolitý filtr mi nijak nevadil. Dám střed, přesně 50% a když vidím, kdo točí Six Bullets a The Package, předem to odpískávám. Isaacu, prosím Tě, pusť se co nejdřív do tý čtyřky, vždyť i Scott nedávno prohlásil, že by do toho určitě šel, tak na tom začni makat, protože nic jiného mě v současnosti asi nerozdmýchá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako vzpomínka na staré časy to nebylo zlé. Van Damme je celkem ve formě, druhý do nemimické dvojky, Adkins, ho slušně doplňuje a společně jim to docela šlape. Je mi jedno, že produkce byla rumunská nebo ukrajinská. Zabijáci jsou svižnou ultrabéčkovou akčňárnou, která ty, co na Van Dammových filmech vyrůstali určitě potěší. 50% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Chátrající Van Damme, neprominutelně nevyužitý Adkins, vyblitý vizuál (takhle mizerný kamerový filtr jsem dlouho neviděl) a... A dál už vlastně nic. Vůbec nic. Ten film nemá co nabídnout - akce je minimum (je jí málo a navíc vždy krátká a zcela obyčejná), zápletka nezáživně zpracovaná a emoce, o které se to docela dost snaží, nefungují. Jediným světlějším momentem je vzájemný duel hlavních "hvězd", ale i ten mohl být daleko lepší... Sice jsem rád, že ikony žánru o Adkinsovi vědí a spolupracují s ním (viz EXPENDABLES 2, UNIVERZÁLNÍ VOJÁK 4), ale pokud ho budou topit v takovýchto nudných srágorách, kde mu ani nedají příležitost pořádně předvést své úchvatné bojové schopnosti, tak možná brzy skončí na úřadu práce... 30 - 40 % ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Sarkastické poznámky verbala sa dajú brať za výstižné, taktiež nechápem to filtrované osadenie akéhosi kinoboxu v pozadí. Príbeh disponuje roztržitými obrazcami roztrasených difi efektov, občas v istých úsekoch sa film tvári na čosi inteligentnejšie ako typické vandammeovské béčko a v následnom šote sa však horkokyslo odhalí. Z jeho výzorovej premeny (ako Van Dammeho osobitne) možno s istotou tvrdiť, že sa hodí na záporáka a v Expendables 2 to neskôr zúžitkoval. Len by to trebalo prísť s lepším scenárom a vedieť navodiť fikčný svet nielen v oblasti 1 exteriérového bytu (teda no, jeho navodenie je tak "reálne", že reál(ň)e reálne a polícia sa zrejme presídlila do krajín tretieho sveta)... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V rovnakých krajinách sa natáčajú aj Seagalové sračky, ale to Vandameovské-Adkinsovké béčko prekvapivo nie je až taká sračka. Príbeh je celkom dobrý, herecký je to fajn obsadené, teamwork funguje skvelo, hudba prekvapivo tiež stojí za to a atmosféra sa tam miestami tiež nájde. Škoda len slabých akčných scén, kde sa Van Damme moc nepredvedie. A taktiež nasere ten zažltnutý obraz, ale po čase sa na to dá zvyknúť. Jeden s tých lepších filmov Van Dammea a Adkinsa. 65% - 3* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Film byl převážně natáčen v Bukurešti (Rumunsko) a v New Orleans (Louisiana, USA). (Terva)

Reklama

Reklama