Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Film by snad byl i schopen překročit svůj vlastní stín, kdyby jen nebyl tak špatně napsaný. Téma je sice ohrané (zmínku v popisu o "nejlepších zabijácích" prosím ignorujte), ale co není? Obsazení je z velké části v pořádku (boss k likvidaci stojí za prd), kameře hodně pomáhá filtr (záběry vypadají méně lacině) a urodí se i nějaký ten nápad (ořez ucha, drsnější penetrace prostitutky, závěrečné defilé)... Scénář to ovšem žene do brambor. Dokonce ani scénu, která se přímo nabízela, nechá si zbaběle protéct mezi prsty (situace přímo volala potom, aby JCVD spektakulárně dostal svého synka na lopatky, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo). 40% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nejnebezpečnější zbraň proti nepříteli, je další nepřítel.......... Celkem podmanivá a pěkná hudba (Neal Acree), ale to je asi tak vše. Film má strašnou spoustu chyb. Z těch více viditelných jich sem pár napíšu. 1 - Když JVCD leze do svého "kumbálu" odsune hubici vodovodu vlevo. Po střihu je však hubice uprostřed.......... 2 - Když JVCD dostává diamanty jsou mu hozeny na stůl. Při tomto hodu jeden diamant z pytlíku vypadne na stůl. Při krátkém střihu už tam však není........... 3 - Jeden muž je zde zasažen šípem z kuše do pravé části plic. Když jej však odnášejí není zásah na bílé košili vůbec vidět. Natož nějaká krev........... 4 - Když Flint použije samonaváděcí samopal vystřelí z něj šestnáctkrát, ale děr ve zdi je jen devět............ 5 - (nesmyslná a nelogická) Tak bych nazval zásadní chybu jinak naprosto profesionálního zabijáka. JCVD si do svého bytu vezme naprosto neznámou ženu. Že to nebude tak jednoduché pochopí i blbec............... Film je klišé, viděné už snad stokrát, tady se ještě tvůrci přičiní tím, že nadělají spoustu chyb. Veřte, že jich je tam o hodně víc, než jsem napsal, stačí se jen pozorně podívat. Ale já už se nikdy nepodívám. Myslím si, že ten film je zbytečná blbost. Jedna hvězda za JCVD (Jean-Claude van Damme) a hudbu. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další příjemné překvapení.Když pominu ten úděsný žlutý filtr,za který bych nejradši Ernieho i s jeho kameramanem popravil,musim Erniemu vzdat poklonu za to,že nenatočil další Balkánské céčko,ale takový Béčkový Rumunský Umělecký Thriller :-) ač to zní jakkoliv šíleně,je to tak.Herecké výkony jsou slušné,i od Rumunského komparzu,což nebývá zvykem.Scott Adkins herecky dospívá,i když mu to stále kope víc,než hraje.Třešničkou na dortu a zlatým hřebem byl samozřejmě Van Damme,který hrál excelentně a jeho mlčenlivého zabijáka,šmrcnutého Bessonovým Leonem a Jarmuschovým Ghost Dogem zahrál na jedničku.Čekal jsem víc akce,to popírat nehodlám a na jednu stránku mě to i zklamalo,z osvobození Conwaye i z finální bitky se dalo vitěžit teda dááleko víc.Stejně tak mohli producenti zlomit spíše Stevena Seagala,protože Adkins toho stejně nakope málo a stěma dvěma jumpama ve vzduchu už by si Stevenův kaskadér nějak poradil a odchodit,odmluvit a odstřílet to mohl Steven lépe,než Scott,kterého nijak zvlášť nemusím.Van Dammovi děti jsou přijatelné z poloviny,zatímco Bianca je kost a dokonce dobře hraje,Kristoph je luxusní buzíček bez špetky talentu a nad jeho obsazováním by se měl Jean pozastavit.I přes hodně negativ,nějakou záhadou film funguje,hlavně proto že scénář má konečně hlavu a patu a celkem slušné koule,což Rumunsko-Bulhárské pecky opravdu nemývají.Čekal jsem akční cečko,dostal jsem Thrillerové Artové béčko :) Kde Jean Claude předvedl,za co ho mám tak rád,za jeho opravdu vynikající herecké nadání.Ať si řiká kdo chce co chce,je to tak a ten chlap nám ještě jednou vyrazí dech,až bude nominovanej na Oscara,za životní roli v dramatu El Padroni v roce 2020 :-) Tímhle výkonem dal opět najevo,že se sním jako s hercem musí počítat,čím dál častěji bere cameo role,snad se úspěšně vrátí po boku Univerzálních Vojáků a nakonec se vetře zpět do myslí lidí,jako hajzl v Expendables 2,které mu otevřou konečně cestu ke Krvavému Sportu 2 a konci kariery.Assassination Games? 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tam, odkud pocházím, je kněz a podvodník to samý." Mé oko již vidělo celou řadu filmů, ve kterých "někdo někoho zabíjí pro peníze, někdo se chce za něco pomstít, něco se přitom nepovede a pak se všechno povede", ale tenhle je výjimečný. JCVD totiž předvádí nevídané schopnosti - chovatel želv, šachový velmistr, odborník na drahé kamení a v neposlední řadě houslový virtuóz. Mimo to samozřejmě mlátí, kope či střílí, ale tahle část pohádky už tak vtipná není. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na kategóriu "akčný film s kedysi slávnou akčnou hviezdou" to vôbec nie je zlé. Pri silných a drásavých emocionálnych scénach s korytnačkou a pri precítenej hre na husle som mal slzy na krajíčku. Oceňujem aj vycibrenú estetiku pri nádhernom kamerovom filtry "močovej" farby - potecha pre oči. Neokukaná rumunská metropola láka svojim vizuálom a všetko do seba krásne zapadá. Nostalgické a zhovievavé ***. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kde Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) zmlátí souseda, který předtím zmlátil pro změnu svoji přítelkyni, zůstane na zemi po souboji pásek. V následujících záběrech se však již znova pásek neobjevuje. (masekjc)
  • V scénke, keď sa Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) a Roland Flint (Scott Adkins) po prvýkrát stretnú v sklade a mieria na seba zbraňami, tak pri zábere zhora si môžeme vľavo hore všimnúť, že niekto zo štábu prebehol za okrúhlym strojom, pred ktorým stoja sudy. (ČSFD)

Reklama

Reklama