Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších akčňáků, ve kterém se v polovině 90. let potkávají veteráni, jejichž doba končí (Sly, Donner) s nastupujícími dravými nováčky (Banderas, Wachovští) a šéfuje tomu věčný Joel Silver. Hra dvou koček o myš a téměř nonstop akční jízda podle přímočarého, ale v detailech neustále komplikovaného scénáře s noirovým feelingem má jen několik příjemně melancholických zastávek a eso v rukávu v podobě Banderasova famózně excentrického hereckého výkonu. A poprvé mi představila Julianne Moore. S těmi copánky byla vážně rozkošná. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela chytrý akčňák s dobrým obsazením. Sly a Banderas si jdou celou dobu po krku. Do cesty se jim připlete mladá Julianne Moore, kterou se Sly rozhodne chránit. Pak už začíná nekonečná hra na honěnou, která končí v Mexiku. Akční scény jsou docela povedené a nápadité. Celá závěrečná scéna v polorozpadlém hotelu je dost efektní. Určitě stojí za vidění. "Hodně štěstí, hajzle!" ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz se tenhle film neradi mezi Donnerovo vrcholy, stejne to je perfektni akcni thriller. Ale popravde receno, film jsem videl uz nekolikrat a stejne si z nej vzdycky pamatuju jen zaverecnou pulhodinku s bankou. Nicmene ani dej predtim neni nijak spatnej, o akci neni nouze a filmu navic dost pomaha herecky obsazeni. Sly jako starsi zasadovej zabijak je v roli naprosto presnej, ale o tridu ho prekonava uzasne psychopatickej Banderas. Moore je sice fajn, ale tak trochu navic. Jediny, co me na filmu nastvalo, je zaverecnej super stupidni zvrat, kterej neni nastesti absolutne dulezitej a filmu tak nijak neublizi. Takze celkove paradni jizda za slusny 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenár je skôr na tri, ale vzhladom ku kvalitnej rutinérskej Donnerovej réžii je tu niekolko pasáží, ktoré patria k najnapínavejším v kariérách oboch hlavných hviezd. Banka je jednou z nich. Z filmu sa stala právom televízna klasika, ktorú si čas od času dám aj ja. Stallone sa kedysi ospravedlnil fanúšikom za svoju kariéru v 90tych rokoch. Tento film je jedna z troch výnimok, na ktoré môže byť hrdý. Klišé s traumou z minulosti treba ignorovať. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stallone klasicky jednotvárny, ale v roli nájomného vraha mi to neprekáža. Naopak Banderas tu predvádza herecký koncert a so svojou mimikou pracuje jak cirkusový virtuóz. Julianne Moore výrazná tým, že aj po 20 rokoch vyzerá zhruba rovnako, ak ju porovnáte s dneškom.To však nestačí na dokonalý snímok, pretože tento je taký priemerný. Dosť pretiahnutý čo sa týka času, dej viac akčný než so zápletkou a záver predvídateľný. Tri hviezdy teda dávam za herecké umenie, nie za film, ten bol horší.. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Autorem původní hudby byl Michael Kamen. Režisér Richard Donner měl ale pocit, že jeho hudba je příliš těžkopádná, ponurá a film zpomaluje. Řekl tedy Kamenovi, ať ji přepracuje, ale skladatel již neměl čas. Donner se tedy obrátil na Marka Mancinu, který složil svižnější hudbu. Dvě Kamenovy skladby ale ve filmu zůstaly. (Conspi)
  • Film se natáčel na ostrově Portoriko v Karibském moři a v Seattlu ve státě Washington od 6. dubna 1995 do 24. července 1995. (Trajektt)
  • Severoamerické tržby byly 30,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 83,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama