Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný akční film s výborným příběhem. Hlavní hrdina Owen Wilson mě celkem zaujal. Ještě víc mě ale bavil Gene Hackman. Zhruba první patnáctiminutovka je slabá, ničím nezajímavá, pak se film rozjede na plné obrátky. Akční scény tu jsou, některé jsou celkem velké, ale není jich úplně zas tak moc. Velkou chybou to zas tak není. Škoda, že hlavní hrdina neměl nějaké souboje, myslím tím, že jich tam moc nebylo. A taky se mi zdálo, že to hlavní hrdina zas tak těžké neměl si probojovat cestu pryč od nepřátelské linie. Neříkám, že to byla procházka růžovou sadou, ale mohlo to být lepší. Hudba vydařená. Přesto je můj výsledný dojem celkem slušný. Slušný nadprůměr respektivě. Pecka to není, rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 hvězdou, ale dám čtvrtou. Respektuju a líbí se mi, že tento film byl natočen podle skutečné události. Takže mé celkové hodnocení je 72% = **** ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Co říct víc? Snad kdyby šlo o nějakou smyšlenou událost a válku, dal bych aspoň jednu za technické zpracování, ale vzhledem k tomu, že si to pamatuju a že jugoslávský konflikt byl vpodstatě za humny, nelze jinak, než spláchnout do záchodu. BTW ten sestřelenej pilot ve skutečnosti prakticky celou dobu strávil v nějakým potoce a záchrana trvala tak dlouho, protože neuměl správně používat lokátor. P.S. cca 150 vojáků a pár BVP netrefí tři ve vzduchu těsně nad zemí STOJÍCÍ UH-1? WTF? ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Owenovi to ako zostrelenému stíhačovi sekne a v pohode som mu držal palce nech sa z toho pekla dostane. To čo predvádza John Moore je doslova „eye candy“ – nabušená žranica plná extrámne spomalených až zastavených záberov (zostrelenie stíhačky) a ono to čuduj sa svete v tomto ehm vojnovom filme funguje. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Don Davis: 1. Main Title (Ustao) ,2. Goldent Gridiron Pilot ,3. The Skies of Sarajevo ,4. Jet Smash ,5. Off Mission ,6. Stranded Stackhouse ,7. The Stack Interrogation ,8. Burnett On The Run ,9. Piquet Pernicious ,10. The Treacherous Tracker ,11. Field of Death ,12. Piquet, Pourquoi? ,13. Wire Worry ,14. Tracker Trčs Terrible ,15. Persistent Piquet ,16. The Near-Fatal Dozeoff ,17. On Their Wat To Hac ,18. Burnett's Body ,19. Burnett Bereavement ,20. Zbogom Bazda ,21. Airborne Rescue Brigade ,22. Battle On Thin Ice ,23. Ustao (Risen) , ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Teda vy s tím americkým patriotismem naděláte...už byste ho mohli jaksi "vypnout," jak jste zkušení diváci, no né? ;-) Ale k věci: zajímavý nápad, sympatické obsazení, často jsem měl hodně ztísněné pocity (hrob) a zajímavě akční hudba Dona Davise. Podtrženo, sečteno mi to vychází na to, co mi vychází :-) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Sasha (Vladimir Maškov) má na sebe tetovanie z väzenia Gornji Vakuf. Počas vojny to bolo jedno z úplne prvých zasiahnutých miest. (Real Tom Hardy)
  • Niektoré externé scény sa natáčali na Martinských holiach, ďalšie na bratislavskej Kolibe. (Jakub225)
  • Jedná se o první film, ve kterém byla představena F/A-18E/F Super Hornet. (KucC)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama