Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimave graficke riesenie (mna osobne tie prechody a kombinacia hraneho s animovanym takmer vobec nerusili) a dobra hudba sa podpisali pod podmanivu atmosferu celeho filmu. Zial najslabsim clankom celeho filmu je pribeh. Ta zmes mytologie starobylych bozstiev s cistym sci-fi je oproti komiksu velmi okresana a pravdupovediac, keby som ich necital, tak sa mi dej zda dost chaoticky a neprehladny. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Směsice Japonského Casshern, Francouzského Fifth Element, Hvězdné brány a Blade Runnera, vše zabalené do úhledného líbivého hávu, opředeno nepříliš povedeným příběhem. Počítačově vymodelovaná kontrastní okolí i postavy, zajímavý svět a mystické prostředí. Na druhou stranu příběh, který je matoucí a postrádá širší spojitost, konečný děj vyzní dost lacině a jednoduše, a i kvůli tomu je největší slabinou filmu. Dobré sci-fi, které ztrácí mnoho díky občasné horší animaci a roztržitosti příběhu, což je ohromná škoda, začátek se mi opravdu líbil. 60 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

I bohové, když se zbaví nesmrtelnosti mají ze smrti strach..... Létá tu pyramida, řádí sériový vrah, z nebe spadne kus vězení. A nakonec to do sebe všechno zapadne. Stejně tak mix anime a lidí, který vypadá velmi zajímavě. Najdeme tu kousek atmosféry 5 elementu, hvězdné brány a možná i dalších sci-fi. Celý film je zabalen do barevných filtrů a celkem příjemě to na mne působilo. Žádné barevné orgie, ale spíš temné barvy. Ale celkově to beru jen jako filmovou ,,zajímavost". ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Film s atmosférou a tajomstvom. Tajomstvom, ktoré je odhalené len čiastočne a necháva priestor divákovej fantázii. Atmosférou, ukazujúcou, čo sa môže stať s civilizáciou jej korporatívnym zumelohmotnením. Príbeh je síce netypický, ale nanešťastie tak spasiteľsky jednoduchučký, že ledva, ledva zvláda stodva minútovú dĺžku. Ešteže je tu zaujímavé výtvarno, kedy je načo pozerať a najmä eiffelovský záver, krásne odkazujúci k maľbám belgického surrealistu Reného Magritta. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nudný slátaný scifi, který si hraje na mysteriózní neakční thriller, ale nejde mu to ani trochu a tak ve výsledku se člověk kouká jen na vizuální stránku, která ale objektívně taky neni moc dobrá, obzvlášť postavy jsou na rok 2004 celkem trapný a na francouzskou missku Lindu Hardy v modrým, což neni až zas tak špatná podívání, ale chtělo by to celý podat trochu zábavnějc ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama