Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Fr 

všechny recenze uživatele

I bohové, když se zbaví nesmrtelnosti mají ze smrti strach..... Létá tu pyramida, řádí sériový vrah, z nebe spadne kus vězení. A nakonec to do sebe všechno zapadne. Stejně tak mix anime a lidí, který vypadá velmi zajímavě. Najdeme tu kousek atmosféry 5 elementu, hvězdné brány a možná i dalších sci-fi. Celý film je zabalen do barevných filtrů a celkem příjemě to na mne působilo. Žádné barevné orgie, ale spíš temné barvy. Ale celkově to beru jen jako filmovou ,,zajímavost". ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je to úplně jako v nějaký řecký tragédii !! Všechny prvky do sebe nakonec pěkně zapadnou.." Silný dojem z druhého celovečeráku jugoslávského režiséra s českou krví naznačuje jeho velký potenciál.. První či druhé Repo ?? Blízká setkání třetího druhu ?? Čtvrtý druh ?? Pátý element ?? Šestý smysl ?? Ten taky jeden nepotřebuje, aby v Prokletí bohů, v téhle Bilalově komiksové adaptaci, odhalil nesmírně inspirativní experiment.. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že obrazová i dějová mystika tohohle díla pro mě bude nezapomenutelným zážitkem do konce života, stejně tak jako obrazová dokonalost. Celá ta zamyšlenost a pomalé tempo určitě nebudou pro každého, ale holt jako žádný film nemůže být pro každého, tak ani tenhle není. Pokud ho vůbec považujete za film, protože tady se mi občas skoro zdálo, že se stíral rozdíl mezi filmovou realitou a snem. Je to zvláštní, divně se to popisuje, ale prostě, jak jsem začal tak i skončím, ta mystika mě prostě unášela - jako ve snu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svět Immortelu v sobě skrývá mnoho zajímavých kulis i životů. Egyptští bohové, korporace Eugenics, podzemní hnutí, tajemná rasa Dayaků, policie - a každá tato součást světa je zastoupena minimálně jednou, ale spíše více postavami. To je poměrně mnoho hráčů na tak malý prostor, který 100 minut nabízí, zvláště je-li touha postavy vylíčit jako skutečné postavy, ne jen jako komixově zjednodušené postavičky, jak je běžné za Velkou louží. Bilal tuhle touhu určitě má, jenže většinu času se lyricky zasnívá nad výtvarnou vypiplaností prostředí a tak diváka s charaktery seznámí nedostatečně. Na druhou stranu se musí nechat, že zprostředkování "úžasu nad budoucím světem" se povedlo. Má velmi příjemný, lehce meditativní, až mystický nádech, což dobře koresponduje se zápletkou a přítomnými bohy. Fabule je velmi jednoduchá, a to u množství vsazených postav nepříjemně zklame. Divákovo poznání fungování světa po skončení filmu je mělké, nicméně svět láká k dalším příběhům, k objevování. Napadlo mě, že se složitějším příběhem by Immortel mohl být velmi slušným seriálem. Jako filmu mu dám jenom silné ***. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niečo podobné som ešte nevidel. A nemyslím to ako kompliment. Najskôr vyzerá film ako tak animačne dobre - priemerne a potom sa to zvrtne na tak príšernú animáciu, akú som jakživ nevidel. Ale ozaj. Už len kvôli tomu si to pozrite. Niečo príšerné. Zaujímavou vecou je, že sa tu strieda animácia s reálnymi hercami. Ono by to bolo super, ale kvôli tej až smiešnej animácií to nejde do seba. Niekedy mi až vyprskli sliny od smiechu, keď som to videl. Pozriete si napríklad v miestnej galérií na štvrtej strane tretí obrázok odspodu. Je to akoby nedokončená, prvotná animácia. Ak ste videli ako sa robilo Star Wars v počítači, tak presne to mám na mysli. Je to akoby tvorca počas filmu zomrel a oni vypustili alpha verziu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama