Reklama

Reklama

Malý obchod hrůz

  • USA The Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Tato černá filmová komedie je příběhem zaměstnance malého květinářství, ke kterému se shodou náhod dostane semeno podivné rostliny. Zpočátku neroste, ale když se její majitel při ošetřování řízne do prstu, rostlina si na jeho krvi ráda pochutná a mohutně povyroste. Když už masožravci přestane stačit krev a maso, začne se její majitel shánět po větších a větších obětech... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Dale 

všechny recenze uživatele

Komédia, pri ktorej prvoplánových vtipkoch sa sotva niekto zasmeje, horor ktorý s hororom nemá absolútne nič spoločné, herci, ktorých amaterizmus by nestačil ani na ochotnícke divadlo (s výnimkou Jacka samozrejme). Proste taká nízkorozpočtová vtákovina, ktorá našťastie má primeranú stopáž a dá sa pozrieť bez nejakej vážnejšej ujmy. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že "dobytek" to tu celkem dobře vystihnul. LITTLE SHOP OF HORRORS přichází s několika zábavnými fórky, dobře uteče, ale rozhodně se nejedná o žádný klenot, pár momentů by skutečně bylo zábavných max. v němých filmech, schopnost hlavního hrdiny zakopnout o cokoliv je skutečně nasírací a skončit ve chřtánu masožravé květinky si rozhodně zasloužil. Jinak Jack Nicholson tu hraje malou roli sadomasochistického pacienta co si nachá slastně vyvrtat a vytrhat většinu zubů. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Verze z roku 1986 je lepší. Ale někde se začít musí, ti další to pak mají o to snadnější. tedy pokud si nastudují své předchůdce, a pak posunou kvalitu dále. Masožravá rostlina nebo Otesánek, to je již od Antiky, užívané téma. proč by ho měli filamři obcházet a nepokusit se zužitkovat? Třeba i v roce 2123? Lidí seznamujících se s životem bude stále dost, a blbů taky.***(15.10.2010) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

majster hororovej komédie Roger Corman ponúka niekoľko vtipných hlášok, niekoľko milých fórikov ladených čiernohumorne, celkom podarenú záverečnú naháňačku na pneumatikách, jedného (upozorňujem na mužský rod) hovoriaceho predchodcu "Adély" a jednu z úplne prvých úloh 23-ročného Jacka Nicholsona vo filme (trochu nezmyselná, viacmenej najextravagantnejšie zahraná epizódna postavička masochistického pacienta u zubára/zamestnanca pohrebného ústavu) a po hlbšej úvahe (čo si divák kvôli žánrovosti snímku neuvedomí) aj dosť tragický sociálny tón príbehu vo svižných čiernobielych (a v úvode animovaných) 70 minútach tejto klasiky žánru čierna hororová komédia; Obchodíky ako kvetinárstvo Gravisa Mushnika (je to ten istý typ obchodíku ako ten, kde sa dá kúpiť Aladinova lampa alebo malý Gremlin) sú veľmi vďačnou témou a Corman sa vďačných tém vie celkom vďačne chopiť; ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Little Shop of Horrors je v pořadí 4. film od Rogera Cormana, co jsem teď v posledních několika dnech viděl a musim říct, že je to jedinej film, kterej za něco stál. Na druhou stranu, až takhle vysoký hodnocení, který zde film má, mi připadá dost přehnaný. Ale zpět k filmu... Horor to vůbec neni. Předpokládám, že ani v roce 1960 to nikdo nebral jako horor. Ten film je jasná komedie, která je chvílema dost černá. Třeba scény u zubaře s Jackem Nicholsonem nebo krmení masožravý rostliny rukama a nohama, co zbyly z člověka přejetýho vlakem mě docela pobavily. Najdou se tady ovšem i nepovedený fórky, který možná byly směšný někdy v éře němýho filmu - klouzání po šlupce od banánu, různý padání na zem a podobně. Navíc mě film chvílema i nudil, ale vzhledem ke krátký stopáži se to dalo přežít. Takže dávám nakonec 3 hvězdičky, ale že bych to musel vidět podruhý, to zase ne. Jinak se určitě pokusim sehnat remake z roku 1986 se Stevem Martinem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Charles B. Griffith si kromě křičícího pacienta utíkajícího ze zubařovy ordinace zahrál i zloděje, který se vloupá do Mushnikova obchodu, a dokonce poskytl hlas masožravé Audrey II. (MrCreosote)
  • Role Seymoura Krelboina se měl původně chopit Dick Miller. Vystřídal jej Jonathan Haze. (Chatterer)
  • V době premiéry Roger Corman předpovídal, že film nebude mít u diváků přílišný ohlas. V 70. letech se z něj především díky televizi stal kult. (Shaqualyck)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama