Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady je jasný příklad toho, že k natočení dobrého filmu stačí tři pořádní herci, dvě lodě a hlavně dobrý scénář. Osobně si myslím, že je to nemuselo ani moc stát, leda tak nejvíce utratili za honoráře, ale určitě se jim to vyplatilo. Děj je jednoduchý, stručný a hlavně se v něm pořád něco děje, takže se nenudíte. Hudební doprovod se přesně hodí k tomu, aby stupňoval atmosféru a nutil vás prožívat s hlavními aktéry jejich osudy. Prožít jeden výkend na jachtě uprostřed moře s Nicole Kidman, by byl určitě super :D. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, v ktorom postavy premýšľajú aj chybujú adekvátne tomu, ako sú vykreslené. Veril som im bez problémov, veril som celému príbehu. Pár žánrových nevyhnutností šlo bez problémov tolerovať a dokonca som nemal problém ani s typickým nadstaveným finále, pretože definitívne toho psychopata zniesli zo sveta tak štýlovo, že to fakt stálo za to! Chutné... a s prihliadnutím na dobu vzniku - 4*-ka ako vyšitá! ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film snad jenom pro obdivovatele Nicole Kidmanové, jinak pouze zvizualizovaný paskvil. Bizarní terapie šoku po fatálním silničním neštěstí. Pokud jsem se díval na stejný film jako ti, co dali čtyři hvězdy, pak pro mě pojem "film" začíná ztrácet veškeré kontury. Nevím, co komu může dát primitivní příběh o "dobíjení Kostěje Nesmrtejného" - čehož se stejně nedá dosáhnout jedem ani zbraněmi, neboť jeho duše je oddělena od těla a umně skryta. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Sam Neill, Nicole Kidman a Billy Zane prichádzajú, aby nás poriadne vystrašili. Ak si myslíte, že je nemožné, aby bol film odohrávajúci sa celý na mori v malej jachte s troma hercami napínavý a zaujímavý, tak vyskúšajte toto. Presne tak! Hitchcockovská atmosféra prichádza po 20-tich minútach a končí 10 sekúnd pred koncom filmu. Ultralacný nezávislý thriller sa stal jedným z mojich najobľúbenejších hororov rovnajúci sa pocitu z Kocky či z filmu Tí druhí. Ale pozor! Kvalita DVD je úbohá, a film je kvôli cenzúre o 3 minúty kratší. Radím vám zohnať si originál z telky, netu či archívu. V opačnom prípade si jednu hviezdičku uberte. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)
  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama