Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film to musel být nenákladný. Nicole Kidman někdy hrává i zadarmo, to když se jí moc scénář líbí. Sam Neil, taky možná hrál za pá r šupů, to když se dozvěděl, že si může zahrát s Nicole Kidman, a jak k tomu Nicole přistupuje. Film, to je především čekaná, zda se v něm něco stane či nestane, a když čekaná jen skončí bez úlovku, tedy bez pořádné pointy, tak si člověk řekne, no tak třeba příště. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Billy Zane skutečně nosí smůlu. Pokud se v jeho přítomnosti zrovna nepotápí nejslavnější zaoceánský parník, tak jde pro změnu ke dnu dvoustěžňová plachetnice, ale k věci. Dead Calm je pouhý rutinní thriller, který však vyniká především důmyslně vystavěnou atmosférou a napětím. Herci jsou obstojní a působí reálně...tedy v rámci možností. Dobrý dojem kazí pouze "fantasmagorický" závěr, po kterém jsem poctivě kroutil palicí a šel s hvězdou dolu. 70% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller, ale nie horor. Nicole Kidman ešte nemala od Slnka a farieb vyťahané vlasy, no a ukázala, že to myslí s herectvom vážne, takže neostala vždy oblečená, čo kariéru zvykne vždy naštartovať, Weinstein o tom vie svoje. Záporák bol veľký hlupák, ale keď chcel ohňostroj, tak ho aj dostal, len ten záver prišiel fakt taký zrýchlený potom, človek si ani poriadne nevychutnal smrť. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, v ktorom postavy premýšľajú aj chybujú adekvátne tomu, ako sú vykreslené. Veril som im bez problémov, veril som celému príbehu. Pár žánrových nevyhnutností šlo bez problémov tolerovať a dokonca som nemal problém ani s typickým nadstaveným finále, pretože definitívne toho psychopata zniesli zo sveta tak štýlovo, že to fakt stálo za to! Chutné... a s prihliadnutím na dobu vzniku - 4*-ka ako vyšitá! ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Evidentný dôkaz, aký napínavý a nervóznou atmosférou disponujúci, až minimalistický film sa dá stvoriť s nízkym rozpočtom a talentom vtedy ešte v domovine režírujúceho Phillipa Noycea, ktorý sa neskôr vydal do služieb Hollywoodu, aby sa znepokojujúcej atmosfére Úplného bezvetria už nepriblížil. Film dodržiava čarovnú formulku jednoty miesta, pomaly sa stupňujúce napätie je čoraz intenzívnejšie a skľučujúce pocity vrejúce v divákovi sú tak ešte omnoho tiesnivejšie. Skvelo napomáha aj skutočnosť, že film je prakticky priestorom len pre troch hercov. Zaujímavosťou a takým malým paradoxom je, že svoju hereckú kariéru tu rozbiehala Nicole Kidman, zatiaľ čo Austrálska nová vlna, predstavovaná práve aj Úplným bezvetrím, ako jednou z jej posledných lastovičiek z konca 80. rokov, dohasínala (aby bola na počiatku 90. rokov nahradená tzv. Post New Wave). 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama