Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Billy Zane se chová přinejmenším hodně divně. Rozhodně se jedná o nejméně nebezpečného vraždícího maniaka kinematografie, ale zato rád trsá :) Nejvíc vám utkví dlouhonohá Nicole Kidman, protože na Sama Neila zbyla nevděčná role a furt jen pumpuje vodu. Opuštěná atmosféra moře mě bavila, ale napjatej jsem fakt nebyl. Prostě mě bavilo, jak Nicole intrikařila a Billy Zane si chtěl jen zašukat. A scénka s aportováním zasluhuje potlesk. 70% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller s dobrým nápadem - psychopat uprostřed oceánu (tudíž není úniku ani dosahu pomoci) a manželé v podobě dobře hrajících Sama Neilla a Nicole Kidman bojující o holý život. Phillipu Noyceovi se povedlo z minima vystavět poměrně slušnou atmosféru, které však pro větší účinek chybí stabilnější míra napětí. Billy Zane se do role hodí, místy má však sklony až k téměř sebeparodujícícmu přehrávání. Další kaňkou je podivné vyvrcholení souboje. ()

Reklama

jane1106 

všechny recenze uživatele

Zpočátku poněkud "bezvětrné" tempo nabere na obrátkách jakmile Nicole Kidman přestane být hadrovou panenkou a začne konat. Jinak na působivé, tísnivě izolované atmosféře má lví podíl Revellova geniální sugestivní hudba, která místy nabírá až hororových rozměrů. Pro Billyho Zanea určitě jedno z nejsvětlejších míst jeho filmografie. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprosto po právu Dead Calm vykopl naprostou většinu zúčastněných, od režiséra přes scénáristu až po herce, do hollywoodské první ligy. Film totiž nabízí zdaleka více než indikuje uondaná anotace. Jmenovitě ve třech bodech: 1) Billy Zane zde nehraje obvyklého trendy cool filmového psychouše, ale opravdového narcistního psychopata, o jehož pozadí (příběhovém hehe hoho) se navíc prakticky nic moc nedozvíme. Působí nepříjemně povědomě, jako zkoksovanej markeťák, co čtyři hodiny vypráví, jak jednou napíše knížku, která změní celý svět a nelze se ho zbavit. 2) Protagonisti jsou inteligentní a schopní. Nepanikaří a jdokáží se neustále přizpůsobovat nastalým situacím, a to jak muž, tak žena, kde nikdo nečeká na ničí záchranu, ale aktivně každý sám budují plán ke zbavení se nechtěného pasažéra. 3) Nejen díky přítomnosti Sama Neila mi loď Orfeus v něčem připomínala Horizont události. Zmáčené, temné podpalubí s hromadou mrtvol, kde na pozadí hraje nepříjemné amatérské video naznačující události předcházející smrti posádky je sice jemným, ale právě v tom výborně fungujícím náznakem, že za příběhem, který sledujeme se skrývá jakási trhlina k absolutnímu šílenství. A film nám ji neumožní osahat, pouze pocítit. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako malej a moc mě nebavil. Když jsem ho viděl dnes jako mojí premiéru, tak jsem nakonec řekl "sakra ono to bylo docela dobrý". Dneska to sice není nic extra a dost lidí to může docela odradit. Ale líbila se mi myšlenka že není kam útect, a taky ty intriky byly výborně napsané. Herci byly slušní, sice Neill nebyl zrovna moc často na obrazovce, ale jeho filmová partnerka Kidman to zvládla na výbornou a Zane? Ten v těch 80 letech byl prostě výbornej. Škoda že se takovýhle malý thrillery dnes už netočí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)
  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama