Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Začiatok je hustý, naturalistický, možno až samoúčelný. Ostatné je depresívne, atmosferické a napínavé. Veľmi zvláštne natočený horor, ktorý je zaujímavý tým, že je zasadený do nezvyklého obdobia a hlavní hrdinovia majú od klasických hrdinov poriadne ďaleko. Kamera je veľmi sugestívna a réžia je nápaditá, celkový dojem umocňuje aj mrazivo-strhujúca hudba. Monštrá sú odpudzujúce, hlavne keď sa ukazujú len v sekundových ľakačkách, ktoré doslova chytia za "srdce". No v niektorých scénach sú príliš počítačové. Veľmi dobrý horor, ktorý sa v mojom hodnotení pohybuje medzi **** a *****. Ale za tú inteligentnú záverečnú pointu mu pridám tú polhviezdičku navyše. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Poctivá duchařina, která stojí vyloženě na tiché, ale hutné atmosféře, kterou naruší sem tam jenom hlasitá lekačka. Velmi dobří jsou i herci, prostředí tvůrci vybrali taky skvěle, a líbí se mi i zařazení do westernu. Nicméně to nejpodstatnější = děj = ten hodně pokulhává. Snažil jsem se pospojovat si skutečnosti s minulostí a tím, co vidím, a nějak mi to nezapadalo. Mám určité teorie, ale žádná z nich není dotažená a nemyslím si, že by to byla chyba mojí hlavy. To spíš režisér začal příliš fantazírovat a nějak mu uniklo, že to musí být srozumitelný i pro běžného hororového fanouška. Celkově ale zklamaný nejsem, spíš ve mě převládá ten spokojenější pocit. 60% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici zalezitost, ktera znamena pro rok 2004 to same, co pro 2003 skvely Dead End. Nizky rozpocet je vyvazen zapalenim a talentem tvurcu, kteri film delali opravdu s laskou. Herci, triky, hudba, kamera....to vse se plne podrizuje reziserovu zameru budovat atmosferu a vychazi to skoro na vybornou. Obcasna lekacka je dostatecne ucinna a tak filmu vycitam hlavne hodne pomaly rozjezd a obcasny zmatek v deji. Rozhodne bych k Dead Birds hodne rad videl prequel, protoze pohledy do historie domu jsou na filmu to nejlepsi. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Fantastický hororový snímok zroku 2004 ktorý vám prinesie pestrosť opusteného domu kam sa ukryjú zlodeji, ktorý vykradli banku. Máme tu aj zopár dobrých ľakačiek konkrétne zlo ktoré sa skrýva v stenách domu a čaká kým niekoho nezabije. Koniec bol trochu prekvapivý a po celý čas som sa skvelo bavil 80 percent. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Co bylo vloženo do neotřelého námětu bohužel citelně chybí u lekacích scén, kde nejvíce zamrazí při klaustrofobní hudební lince. Klasické hororové propriety, tedy zlověstně šustící kukuřičné pole, bouřka, osamocený dům se spoustou vrzavých zvuků a záhrobních hlasů, sice v několika momentech polechtají nervy, s odhalující dějovou slupkou si přesto párkrát zívnete. Neustálé osamocené trádování po zatuchlém baráku je ozvláštněno poměrně nedopilovanými „bubu“ zvraty, které by v šikovnějších rukách pozvedly celkový dojem minimálně o jeden stupeň. Kromě nich totiž Dead Birds ničím výraznějším nedisponuje (bohužel i samotný námět se ke konci uchyluje k mátožnému rozuzlení), což je vzhledem k napáleným hodnocením poměrně škoda**1/2 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)
  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama