Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie ve stylu klasických němých grotesek, ve které se ve vedlejších rolích objeví takové hvězdy jako Marcel Marceau, Paul Newman, Burt Reynolds a Liza Minnelliová. Režisér Mel Funn dostane geniální nápad - natočit němý film za účasti špičkových herců. A nakonec se mu to - po nepřeberných bláznivých honičkách a zápletkách - podaří a zachrání své studio před společností Hit & Chramst. Ale to všechno uvidíte na vlastní oči...pokud neomdlíte smíchy. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

classic 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks sa snaží vytvoriť film o (vo) filme, t.j. v jeho nemom filme chcú postavy (i on sám) nakrútiť naozajstný-Nemý film, keď som bol určitým svedkom neuveriteľného množstva nápadov a gagov, spojených z najlepších časov komediálnych kráľov-Bustera Keatona a Charlieho Chaplina, a herecké kapacity (hviezdy)-Burt Reynolds, James Caan, Liza Minnelli, Anne Bancroft, Paul Newman, hrajúcich samých seba, čo majú v úmysle, zahrať si v potenciálnom filmovom trháku od štúdia BIG PICTURE, ktoré je na prahu bankrotu, pričom prefíkaní spoločníci od firmy Urvall & Schramst im neustále hádžu polená pod kolená, napríklad na režiséra Mela LeGraceho nastrážia „zvodnú pascu” v podobe Vilmy Kaplan, alebo jediný kotúč s hotovým filmom bude ukradnutý slizkým Engulfom. Skôr než na samotný vznik (výrobu) “The Silent Movie” je kladený dôraz na medziľudské vzťahy ústrednej trojice postáv, t.j. citovaný Mel, ďalej Marty Eggs a Dom Bell, ako sa horlivo usilujú o obsadenie týchto spomínaných velikánov herectva, čo je tatiež často spájané s komickými situáciami, ktoré táto „pätorka” vo svojich sekvenciách predvádza do samej dokonalosti, par excellence. Jeden z najlepších komických počinov, aké som kedy videl ! Scenár je naprosto úžasný ! „Podpísal sa pod ním napríklad, budúci strojca hlavného úspechu Rain Mana-Barry Levinson” . ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad – němý film o tom, jak se někdo snaží natočit němý film v sedmdesátých letech, za účasti těch největších dobových hvězd. Je to pár vtipných detailů, u kterých se člověk zasměje (když třeba tři filmaři chodí, a v rytmu hudby si vždycky poskočí), ale jako celek je film natahovaná nuda. Scény typu honičky s Paulem Newmanem neobsahují gag v podstatě žádný, divákovi má stačit pohled na Newmana v motokáře. A takových je tam víc… Přitom němá éra poskytovala Brooksovi takovou studnici nápadů, a možných zdrojů citací. Čekal jsem něco ve stylu Spaceballs nebo Mladého Frankensteina, což byli jakési holdy svým předobrazům, vypilované do nejmenších částeček. Tady ty částečky nějak chybí. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nádherná pocta klasickému období němého filmu. Nápad, na kterém staví Mel Brooks svoji taškařici, je originální a nosný. Škoda, že tohoto námětu není využito zadost. Herci jsou moc dobří a zejména cameo role slavných jenom potěší, holt i Burt Reynolds má své slabší chvilky slávy. Bohužel pro dnešního diváka, který není odkojen těmito groteskami, vyznívá tato mistrná pocta tak nějak naprázdno. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosta uchylarna. Grotesky nijak zvlast nemusim, ale spojeni Brooksovo humoru, kde mu zadna kokotina neni cizi, ale kolikrat prijde s necim genialnim, to vse natoceny formou grotesky, funguje proste na vybornou. Je sice fakt, ze postavy by obcas mohli promluvit, ale tady je to se vsim vsudy, to znamena i vysvetlujici napisy, co postavy jakoze rikaj. Dej je vcelku vymastenej, Mel chce natocit film, tak jezdi se svejma dvema kamosema a schani (stylem naprudit a oni to snad vezmou) do nej hvezdy typu Newmana, Caana, Reynoldse a dalsi a prekvapilo me, ze ani oni nemaj problem udelat jakoukoliv kokotinu, Reynolds se prohlizi furt v zrcadle, Caan kolem sebe mava boxerskejma rukavicema a Newman ujizdi na koleckovym kresle. Proste blazniva komedie se vsim vsudy. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks je boss. Sledování hodku a hůl dlouhýho němého filmu jsem se trošku bál, ale ten chlap má neuvěřitelné množství nápadů. Samozřejmě některé fungují lépe jiné hůře, ale dohromady je to pecka. Navíc posháněl parádní sestavu hvězd na různé cameo roličky. Záda tomu všemu jistí dokonalý Marty Feldman. Skvělá věc. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zazní jen jedno mluvené slovo " Non!" od francouzského mistra pantomimy Marcela Marceau. (xcav8)

Související novinky

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama