Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (451)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi přesně v pravý čas kápnul do noty. Pro někoho možná trochu moc dlouhý, ale přes drobné nedostatky (mnohokrát zmiňovaná scéna v zábavním parku) rozhodně krásný příběh, který je po všech těch hollywoodských nablýskaných a poněkud umělých romantických komediích neuvěřitelně osvěžující. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Už mě to nebaví, ale budu muset zopakovat, že ti Korejci mají prostě cit pro točení filmů! Neznám jinou zemi, která by takhle masově tvořila tak křehké, rozverné, vtipné a krásné filmy. Jižní Korea prostě ruluje a nějak si v jejich kultůře začínám libovat, takže už pozoruji i některé znaky, které se snaží tvůrci divákům nastínit. Je pravda, že stále ještě neumí všechno komplexně zahladit, krásnou pětiminutovou romantiku zníčí jednou rádoby vtipnou fackou. My Sassy Girl vám svojí čistotou a uprímností vyrazí dech, ale bude stačit jedna groteksní scéna a vrátite se zpátky hezky a záčetek, tohle ještě nemají moc v malíčku, ale myslím si, že s dobou se budou zdokonalovat a tvořit ty nejlepší filmy za sebou. Yeopgijeogin geunyeo vám uzemní a uvolní spoustu pocitů, které půjdou střemhlav na povrch a při Epilogu bude dostávat záchvaty radosti, smutku a možná i nostalgie. Krása! ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

No, na to jak to všichni všude zmiňují a jak se pojem "My Sassy Girl" ustálil jako označení toho a toho typu ženské, tak jsem čekala větší pecku. První část pro mě byla naprosto ztrátová, to jsem se vážně nudila a nevědala, jak si na té židli sednout. Druhá část už byla o hodně lepší, obzvláště když si oblékli uniformy ze střední školy a epilog... takových už jsem zažila a i lepších. Myslím, že Korejská produkce má mnohem, mnohem lepší díla. Je to odpočinkový film, od kterého však nesmíte nic očekávat, aby pro vás ten konec byl úchvatným. Ale zase musím uznat, že se mi u toho dobře balily dárky pod stromeček. Takové lepší 3*. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak toto islo absolutne mimo mna :( Hodinu som trpela tie kvazi vtipne momenty, ktore vsak mne prisli skor trapne, ako humorne, rovnako ako aj nesympaticke postavy. A aj napriek tomu, ze som to pozerala na 3-krat, som to nejako dotiahla do konca, ale s obrovskym sebazaprenim. Cakala som nejaky ten uchvatny zaver, ale neprisiel. Neviem, ci som mala zly den, ale epilog okolo mna preletel bez akehokolvek povsimnutia. Moj druhy korejsky film dopadol nie velmi valne, a lutujem, ze to nezostalo zatial iba pri jednom, a to Moment to Remember. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomerne zábavne poňatá romanca, rozdelená do troch kapitol. “Prvá a druhá polovica” bavia, no rozhodne nijak neohúria. Záverečný “epilóg” mal byť podľa tunajších názorov, doslova citovou bombou, práve vďaka ktorej dosahuje tento snímok tak závratných hodnôt. Divák čaká takmer dve hodiny, a potom? Potom si uvedomí, že vidí jeden z mnoha juho kórejských filmov, ktorý zaujme najmä originalitou, no bohužiaľ, po citovej stránke, ho akosi minie .. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)

Související novinky

Reklama

Reklama