Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cahil Tomruk žije v Hamburku ze dne na den. Když jednoho dne narazí autem do zdi a málem se přitom zabije, ocitne se na psychiatrické klinice a jeho lékař se snaží najít cestu z bludného kruhu pacientovy existence. A právě tady, na nemocniční chodbě, se Cahil seznámí s tureckou dívkou Sibel, která se pokusila o sebevraždu. Její rodina se řídí těmi nejortodoxnějšími představami o postavení ženy ve společnosti, ale Sibel zoufale touží po volnosti, kterou Evropanky považují za samozřejmost. Za jediné východisko považuje formální sňatek s mužem tureckého původu, a proto požádá Cahila o pomoc. Jenže vymknout se z rodinných pout není tak snadné, jak si dívka představuje, protože nikdo se nedokáže zcela vytrhnout z kořenů, z nichž vyrostl. A Sibel si v sobě nese nejen horoucí přání získat svobodu a překročit hranice národnosti a náboženství, ale také touhu po lásce. Režisér Fatih Akin, který má zažitou osobní zkušenost potomka tureckých rodičů, vyrůstajícího v Německu, tomuto trpkému milostnému příběhu vdechl výjimečnou autenticitu a věrohodnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krásná i smutná romance "po turecku". Dva naprosto odlišní lidé se setkají na útěku před realitou. Jakmile to začne vypadat, že by mohli najít společnou řeč, zasáhne osud a zase je na čas rozdělí. I po uplynulých letech stále vědí, že k sobě patří, jenže ... Jenže někdy se prostě nemůžete vrátit ani k milovanému člověku, protože vedle v místnosti slyšíte něco, na čem vám záleží ještě víc. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Řemeslně odvedené dílo, které má neuvěřitelnou sílu a velký podíl na tom mají hlavní představitelé (být ženská tak si při pohledu na Birola Ünela trhám rodidla). Zvraty se zde dějí velmi nenuceně a vlastně jen tak "mimochodem" - a to je jedna z věcí, která dodává snímku na síle. Poslední třetina už se trochu vleče, ale i tak je to jeden z nejlepších filmů, které jsem v poslední době viděl. 90% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně nepříjemný snímek o tom, jak je také možné žít a překvapivě v tom žití dál pokračovat. Právě v té nepříjemnosti bych asi ale viděl problém, protože já na těch postavách nějak moc nevidím nic, proč bych je měl sledovat. Nechci se na ně dívat. Ale možná i to je prvek, který je spojen s dobrým filmem. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený. A to v tom nehledám ani, žádné turecké témata či co. Jasně postavy mají takové pozadí a část filmu se tam odehrává, ale přes počáteční motivaci Sibel a pár střetů reality s její rodinou nehraje nějakou závažnou roli. Spíše mi seděla pozice dvou dekadentních hrdinů, ztracených a hledajících. Akin se evidentně nebojí ničeho, servíruje všechno bez příkras, dočkáme se šukání, drog, rvaček v naturalistickém zobrazení, ale hlavně poctivého hledání svého místa tady na té kouli jménem Svět. A tyhle dva kontrasty fungují skvěle. Když si k tomu přičtu herectví obou hlavních hrdinů a krásu Sibel, jsem někde na čtyřech/pěti hvězdách. If you want to end your life, end it. You don't have to kill yourself to do that. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Byl to pohled do života jiné kultury, která se setkává s překážkami na obou dvou stranách.Snad nejhorši je u východních států lpění na přísných rodových tradicích, které se táhnou od starověku.Příběh Sibel , která se po pokusu o sebevraždu seznámi v blázinci s agresivním Turkem, který se snažil o totéž ,je rozhodně velmi zajímavý a dobře zahraný.Najdou se tam slabší chvilky, trošku mi nesedl poněkud hektický způsob života Sibel po jejím návratu do Istanbulu. Ale může být...Stojí určitě za shlédnutí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, kde se Cahit objevuje zcela opilý, to Birol Ünel nehraje, byl skutečně namol. Opil se během čekání na natáčení. (džanik)
  • První verze filmu měla kolem čtyř hodin. (džanik)
  • Většina herců nosí svoje vlastní oblečení (hlavně kvůli úsporám). (džanik)

Související novinky

Reklama

Reklama