Reklama

Reklama

Snila jsem o Africe

  • USA I Dreamed of Africa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá rozvedená Kuki, která po rozchodu s manželem žije v Itálii u matky s malým synem Emanuelem, se vrací z večírku s několika přáteli. Na cestě je vytlačí ze silnice bezohledný řidič protijedoucího nákladního automobilu. Kuki je těžce zraněná, přesto ale přežije. Do nemocnice za ní chodí jeden ze spolucestujících Paolo. Když se mladá žena uzdraví, sblíží se spolu… Paolo Kuki vypráví, že měl s bratrem farmu v Africe, kam by se očividně rád opět vrátil. I Kuki celý život sní, že se podívá do Afriky. Její otec tam prožil velkou část života a často jí o tom vyprávěl. Když se tedy později s Paolem vezmou, rozjedou se do Keni, aby tam spolu s malým Emanuelem začali nový život…Ten  jim od samého začátku přináší nejen radost uprostřed divoké nádherné přírody, ale také nejrůznější trápení. Paolo má toulavou krev a nevydrží na místě. Často svou ženu opouští a odjíždí s kamarády na několikadenní lov. Kuki zůstává sama a pomalu si zvyká. Učí se svahilsky a získává první kontakty s místními obyvateli. Je velice pobouřena řáděním pytláků, kteří bezohledně zabíjejí zvěř, konkrétně slony, kvůli obchodům se slonovinou. Kuki a Paolo se brzy stanou jedněmi z nejrozhodnějších pronásledovatelů pytláků. Malý Emanuel je okouzlen zvířaty a obzvlášť si zamiluje hady. Chová jich několik i doma… Po roce přijíždí za Kuki matka na návštěvu a během společného výletu jejich džíp zapadne hluboko do bláta. Kuki, její matka i malý Emanuel se s přicházející nocí vracejí pěšky domů. Teprve druhý den jí Paolo ukáže stopy lvů, kteří je po celou cestu sledovali... Emanuel začíná chodit do internátní školy, a tak když Paolo odjíždí na lov, je Kuki skutečně docela sama. Už si ale zvykla a nádherná příroda kolem ji nepřestává okouzlovat. Paolo je při jednom lovu zraněn buvolem a mladá žena zažívá strach o jeho život. Prožijí i větrnou smršť, která jim částečně poničí farmu. A léta plynou – z Emanuela se stává mladý muž… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Kim Basinger byla v době natáčení o 17 starší než postava, kterou ve filmu hrála. Skutečná Kuki Gallmann se narodila v roce 1943 a do Afriky se přestěhovala v roce 1972 ve věku 29 let. Kim Basinger se narodila v roce 1953 a v roce 1999, kdy se film natáčel jí bylo 46 let. (Agatha)
  • Hudba ve filmu je tou poslední, kterou Maurice Jarre pro film zkomponoval (zemřel 29.3.2009). (Agatha)
  • Natáčení v Africe trvalo přesně 74 dnů. (Agatha)
  • Natáčení se účastnila i samotná Kuki Gallmann, aby byla v případě potřeby po ruce. Při jedné příležitosti vyřkla tuto větu: "Myslíme si, že toto místo ovládáme, ale toto místo ovládá nás." (Agatha)
  • Lokality, na kterých se natáčelo: Benátky a Vicenza v Itálii, Liakipia v Keni a Hluhluwe v Jihoafrické republice. (Agatha)
  • Kim Basinger se bála brát s sebou na natáčení do Afriky i svou dceru Ireland, které v té době bylo 5 let. Nakonec jela celá rodina a po natáčení se nechala Kim Basinger slyšet, že jí krasá černého kontinentu ohromila, ke všem jeho obyvatelům chová úctu a kdyby záleželo jen na ní, tak by se sem z New Yorku hned přestěhovala. (Agatha)
  • Po synově smrti se Kuki Gallmann stala spisovatelkou a mezinárodně uznávanou ochránkyní divoké přírody. Na pámátku syna Emanuela a manžela Paola založila v roce 1984 nadaci, která se věnuje otázkám harmonického soužití člověka s přírodou. Kuki se svou dcerou Svevou dodnes žijí na ranči Ol Ari Nyiro (Rift Valley, severně od Nairobi, Keňa). (Agatha)
  • U natáčení v Keni byl přítomen i manžel Kim Basinger Alec Baldwin, udělal si tak krásnou dovolenou trvající 4 měsíce. (Agatha)
  • V tomto podle kritiky průměrném filmu se šeslo nemálo úspěšných umělců: vedle oscarové Kim Basinger také oscarová Eva Marie Saint (matka hlavní hrdinky) a budoucí James Bond - Daniel Craig. (Agatha)
  • Kim Basinger za ztvárnění hlavní role Kuki Gallmann přibylo na konto 5 milionů dolarů. (Agatha)

Reklama

Reklama