Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Spíše nadprůměrnou adaptaci dělá z tohoto filmu umění členů ensemblu. Oproti české televizní verzi jsem se mnohem méně bavil, snímek je možná až příliš oděn do filmového roucha, přičemž předloha se (jako obvykle u divadla) soustředí na dialogy a kouzlo situace, které je hodně oslabeno bohatými interiéry. Tato verze má své přednosti, nicméně spád bych mezi ně nezařadil, celkové ladění mi připadalo příliš melancholické a moralistní. Výborný Everett, také Blanchett, Moore slabší. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Dobrá satira plná toho nejlepšího britskýho humoru, ale mně se mnohem víc líbila česká verze divadla ABC v Praze v hlavní roli s Otakarem Brouskem ml. jako Chilternem a Simonou Stašovou jako paní Chiveleyovou. Ten její hlas jako když medu ukrajuje cirkulárkou je jako stvořenej pro vydírání. Divadelní verze byla taky mnohem zábavnější (vtipnější), přestože samozřejmě kulisy se s prostředím tohoto filmu nedaly vůbec srovnat. Oscar Wilde prostě uměl a je škoda, že je to jeho poslední divadelní dílo. V roce 1895, kdy měla tato hra světovou premiéru, žil s lordem Douglasem (jinej Douglas, než kterýho tu znáte ;), jehož otce žaloval pro urážku na cti. Jenže soud nakonec žalobu obrátil zpátky proti němu a odsoudil ho na dva roky nucených prácí. Pak Wilde odešel do Francie, kde 1900 umřel. Tady si můžete o jeho životě přečíst víc. Jinak k filmu. Samozřejmě jde o zábavný snímek, to už je zapříčiněno předlohou a taky režií Olie Parkera, kterej se doslova specializuje na divadelní adaptace. Možná, kdyby hlavní herci nebyli všichni z hollywoodské "smetánky", ale třeba jen nějací neznámí lidé, dali by tomu punc větší hloubky a realističnosti. Ale možná tomuto pocitu u mě přispívá i to, že nemusím ani jednu z hereček. Rupert byl ale fajn. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ať se choval do té doby než se oženil jak chtěl, ale hlavně, když našel tu pravou! A ta pravá mu odpustí, bude mít pro jeho hříšné mládí pochopení. Je třeba rozebrat i tu pravou, jak se dostala vůbec pod perutě toho skvělého muže, kterému chce cizí ženská nabourávat soukromí? Jak si to může dovolit, plést se do jeho života? když už se tak stalo, tak má jít on po její minulosti a nenechat si nic líbit. Každý má nějakou minulost, každý má nějaké cíle, každý má začít sám u sebe. Ale když už někdo někoho napadne jako první, tak je třeba se bránit, postavit se rázně proti zlu, vměšování se do vlastního žití. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Hvězdně obsazený film s kvalitní kostýmní výpravou podle divadelní hry Oscara Wildea. Z dialogů je původ této komedie hodně cítit, ale komu tento styl nevadí a má rád konverzační filmy, tak se může dobře pobavit. Já si to docela užil a Julianne Moore v netradiční záporňácké roli překvapila, přesto nedokážu dát ve výsledku víc než průměrnou známku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Příjemná věc. Veselá. Ze začátku mi to přišlo jako snobárna, jen vydržet a ono se to rozjede. Poučení ANo. Zlo bylo potrestáno a máme tu Happy end. Má nevýhoda je, že neumím skvěle anglicky, proto jsem si musela film pauzovat abych to zvládala a někdy jsem se trochu ztrácela ( i s titulky). Můj partner, který tento problém neměl, byl za nadprůměrné hodnocení filmu. K přihlédnutí k těmto a dalším skutečnostem shledávám tento film jako nadprůměrný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama