Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Austen 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde a jeho glosy říznuté zromantizovanou adaptací. Kdo by se nesmiloval nad zkroušeným Robertem Chilternem. V málokteré adaptaci mi to osladili tak skvělým obsazením. Svižné, romantické, břitké, chci na to jít do divadla. Kam na to ten Wilde chodil? Duely mezi Everettem a Julianne Moore a Everettem a Blanchettovaou a Driverovou a vůbec všemi. Vím, že to je divadelní hra, ale opravdu umění konverzovat tak upadlo?...................................................... - ty vole, to neřeš. Ach jo. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Příjemná věc. Veselá. Ze začátku mi to přišlo jako snobárna, jen vydržet a ono se to rozjede. Poučení ANo. Zlo bylo potrestáno a máme tu Happy end. Má nevýhoda je, že neumím skvěle anglicky, proto jsem si musela film pauzovat abych to zvládala a někdy jsem se trochu ztrácela ( i s titulky). Můj partner, který tento problém neměl, byl za nadprůměrné hodnocení filmu. K přihlédnutí k těmto a dalším skutečnostem shledávám tento film jako nadprůměrný. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Úžasná, konverzační komedie, kde jeden břitký dialog střídá další a tak vůbec nevadí lehce divadelní zpracování. Nejdokonalejší byly scény, když Minnie Driver koulela očima jak ni Rupert Everett házel balící pohledy. Ale ono celé obsazení je de luxe. Tento film ve mě navodil pohodový, velmi příjemný pocit a skvěle jsem se bavil. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ať se choval do té doby než se oženil jak chtěl, ale hlavně, když našel tu pravou! A ta pravá mu odpustí, bude mít pro jeho hříšné mládí pochopení. Je třeba rozebrat i tu pravou, jak se dostala vůbec pod perutě toho skvělého muže, kterému chce cizí ženská nabourávat soukromí? Jak si to může dovolit, plést se do jeho života? když už se tak stalo, tak má jít on po její minulosti a nenechat si nic líbit. Každý má nějakou minulost, každý má nějaké cíle, každý má začít sám u sebe. Ale když už někdo někoho napadne jako první, tak je třeba se bránit, postavit se rázně proti zlu, vměšování se do vlastního žití. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně bohužel slabší adaptace Wilda než třeba Vějíř lady Windermerové nebo Jak je důležité míti Filipa. Snad dílu neprospěla větší politizace, snad mi nesedlo obsazení, nevím, na koho nebo co jmenovitě bych vinu shodila, ale ač mám tyhle okostýmované konverzačky ráda, Oliver Parker si mě nezískal... (Co si mě ale získalo, to byly šaty Cate Blanchett - nádhera!) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama