Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pane Bože na nebesích a svatá Marie prostopášná!! Kostka 0 je pořádná vostuda. Uznejte, první díl byl něco mimořádného a co se týče atmosféry, byla jednou z nejlépe udělaných a prostě celkově to byl nářez. Jenže 0 asi chtěla začít od píky a nejenže se jí to vůbec nepodařilo, ale celkové vyznění a šokantnost byli podobného rázu jako když na poště musíte převzít balík. Když k tomu připočtu věci typu, tlusťoch hrábne na mrtvou ženskou a v mžiku se promění v obláček prachu, nemůže tenhle film dostat víc jak 2*. Nejhorší na tom všem je, že když jsem se na to díval, moji spoluhledící byli totálně v šoku a jeden dokonce odešel z toho důvodu, aby v noci nedostal únik moči. A já tam sedím, znudění tím vším a jediné co mě baví je, jak "moji diváci" ječí hrůzou a dáví se horkým čajem Pickwick. Tak už to prostě bejvá... 0=1* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kostka 0 nám konečně odhalí i něco ze zákulisí, otázkou bohužel zůstává, jestli je to dobře nebo ne. Technici jsou zase dva typicky béčkové a nezajímavé charaktery a když z vedení přijde ještě boss a supervojáci, říkám si, jestli to "vysvětlení" stálo vůbec za to. Naštěstí na rozdíl od čtvrtého rozměru se v Kostce 2 tentokrát opět orientujeme v aspoň trochu reálném světě. Gore scénky vypadaly slušně, ale bylo jich málo a co je horší, pastí ještě méně. Kostka 0 určitě není to co jednička, je to typické béčko s nyní už po třetí vyvařeným námětem, které sice vyloženě nenudí, jenže ani nijak neuspokojí. 5/10 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jáj, Bože! tak teraz to pôjde do -1? Dokedy sa budeme musieť akože báť tohto geometrického útvaru? Jednotka bola na jednotku, ale čím ďalej je to zamotané viac a viac, aspoň keby to spelo k nejakému záver. Nie! Stále je to o tom istom. Aj keď trošku lepšia ako dvojka, je to robené za zámerom vyžmýkať zo sprostých ľudí peniaze, viď sériu s Jasonom. Čo už. 35%. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Po vynikajúcej jednotke a dobrej dvojke som sa tešil, že sa konečne dozviem odpovede. Nestalo sa. Dostali sme sa síce konečne aj mimo kocku, ale asi v nejakej forme komédie. Bol to úplne zbytočný diel, ktorý vôbec nič dôležité neprezradil. Síce sa opäť objavili pasce a farebnosť miestností, no vyzeralo to, akoby to bol starší film, než bola dvojka. Škoda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jednička je geniální, dvojka okopírovaná a trojka... trojka ukazuje kostku, akorát v naprosto jiném formátu. A ono se to povedlo! Je to napínavé, zajímavé, konec docela ušel. Nečekal jsem od toho nic víc a mnohé se tu vysvětlí (ale ne vše). Postavy mě moc sympatické nebyly, ale jo, našel se někdo, komu se dalo fandit. Smrti... brutální a klasické. Kostka 0 je určitě o dost lepší, než dvojka a myslím, že těch slabých pět hvězd tomu dám. Sice se nevysvětlí vše, ale to v jedničce taky ne a považuji ji za jeden z nejlepších hororů vůbec. Takže slabých pět hvězd, Kostka 0 je neskutečně příjemným překvapením a zakončením celé série. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama