Reklama

Reklama

Malý Nosáček

  • Česko Nosáček (více)
Trailer
Animovaný / Pohádka / Rodinný
Rusko, 2003, 79 min

Obsahy(1)

Napínavý celovečerní film, jehož předlohou byla klasická pohádka Wilhelma Hauffa, potvrzující moc dobra, rodiny a přátelství. Zlá čarodějnice potřebuje k uskutečnění svých nekalých plánů laskavého syna ševce Jakuba. Když Jakub odmítne, sebere mu sedm let života a promění jej v ošklivého trpaslíka. Čarodějnice si je jistá, že to Jakub neunese, že se vzdá a pomůže jí. Po sedmi letech se Jakub v podobě trpaslíka vrací domů a nic není stejné jako dříve. Jeho otec zemřel zármutkem a dokonce ani jeho matka ho nepoznává. Měšťané si z něj tropí legraci a vyhánějí jej. Jakub neví, co má dělat. A pak jednoho dne, když prchá před svými pronásledovateli, zachrání život huse. Nejedná se ovšem o obyčejnou husu, ale o královskou dceru, princeznu Grétu, která byla unesena a očarována, když v královském paláci odhalila čarodějnici při pokusu ukrást tajemství, jež potřebuje pro získání nadvlády nad královstvím. Jakub a princezna se spojí s cílem dostat se zpět ke svým rodinám a překazit nekalé plány čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hezká a moc milá animovaná pohádka podle klasické předlohy, obzvláště tehdy, když se spoléhá na poetiku a hezky vykreslené prostředí v tradici ruské animace a nepokouší se zbytečně vtipkovat ala stupidní disneyovky. Takových momentů je naštěstí málo, takže i když je princezna tak trochu husa, byla docela radost se na to dívat. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

K Hauffovým pohádkám mám od dětství vřelý vztah a pokud mám možnost podívat se na filmove zpracovani kterékoliv z nich, nic mě od obrazovky neodtrhne. Tady tvůrci zachovali ducha předlohy, do původně nostalgicky chmurného přiběhu dodali vtípky, které odlehčily atmosféru a zaroveň pohádku přiblížily mladším dětem, aniž by oblbovaly ty starší. Princezna Greta je něco mezi Ariel a Bellou, v podobě husy je jen husou. Za mě krásné a podařené. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Klasická, i když místy až hororová ruská pohádka, natočená podle knihy Wilhelma Hauffa. Půvabná animace mi po výtvarné stránce silně připomínala americkou produkci. V příběhu je vše, co má v pohádce být. Zlo je reprezentováno vskutku děsivou čarodějnicí a jejím pomocníkem. Dobro tu zase tradičně představuje krásná zakletá princezna a její statečný malý ochránce. O humor se postarala řada legračních figurek a množství vtipných situací. Na tuto novodobou kreslenou pohádku se jistě spolu s dětmi rádi podívají i dospělí diváci. Jen kdyby ji televize častěji zařadila do vysílání. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Malého Nosáčka se vám chce říct: 'Klasický Disney!' Avšak tentokrát nikoliv, což svědčí o tom, že i ruská tvorba dosáhla konečně na úroveň podařených animáků. Přičemž mnohými vzývaná čarodějnice tu je naprosto dokonalá (a zároveň identická s těmi z disneyovek)! Pravda, dnešní kreslené filmy se pohybují už zase jinde (Pixar,..), avšak pro děti ideální počin. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásná novodobá animovaná pohádka a názorný příklad toho že Rusové stále ještě umí. Téměř hororová čarodějnice byla asi tak stejně děsivá jako čarodějnice před dvaceti lety v animovaném Mrňousovi..Ještě bych vyzdvihl dobrý dabing a skvělou animaci i vtipné humorné scény, především s dvojicí podařených vojáčků. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama