Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie. Bavil sem se celou dobu, protože sem náhodou asi týden předtím viděl originalního Frankensteina s vynikajícím Borisem Karloffem, takže parodovanou verzi sem měl nastudovanou. Filmu vládne až démonický Wilder, skvělý a šílený Marty Feldman a Peter Boyle jim skvěle sekunduje. Za vůbec nejlepší scénu považuju tu, kdy monstrum uteče a dostane se ke slepému starci. Tuhle scénu sem skoro nemohl vydýchat a celé tělo mě bolelo ještě další den od obrovské salvy smíchu ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

U téhle parodie jsem se smál víc než u Závrati, ale hluchých míst ve snímku bylo opět hodně. Jenže moje pobavení vyvolával z velmi velké části Gene Wilder, který spolupracoval i na scénáři. Kruci, kdy vůbec televize dá jeho nejlepší kousek "Dobrodružství mladšího a chytřejšího bratra Sherlocka Holmese?" Takže opět 70%, ale na osmdesátku si to skoro sáhlo. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Dobrá paródia s niekoľkými úchvatnými sériami vtipov a narážok - návšteva frankensteinovho monštra u starého slepca TOP + prehrávaný akcent Gene Wildera alias Dr. Fronkonstína. Lenže potom je tu množstvo nekončiacej nudnej vaty a menej humorných momentiek, ktoré to podkopávajú pod čiernu zem. Ale stále spokojnosť, akurát to v Amerike moc nadhodnocujú. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Keď sa synovec neslávne známeho vedca rozhodne pokračovať v jeho pokusoch, môže z toho byť aj kráľovská zábava. Paródia, láskyplná pocta aj pokračovanie hororových klasík štúdia Universal v jednom. Vynikajúce dielo patrí do výstavnej skrine žánru paródie a stále dokáže prekvapiť množstvom skvelých gagov, aj skvelou filmárčinou. Oscarové nominácie za najlepší scenár a zvuk je pre filmy podobného zamerania obrovskou raritou ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mladý Frankenstein je komediálna adaptácia knihy, pochopiteľne s niekedy menšími a niekedy väčšími zmenami oproti predlohe. Nie je to síce nejaká veľká sranda, čiže nejedná sa o bláznivú komédiu, ale rozhodne som sa viac krát zasmial na nepredvídateľných fórikoch. Menej som sa smial pri tých trochu únavne sa opakujúcich. Ale najmä tento film funguje v rovine príbehu, dokonca Brooks precízne uchopenou atmosférou a dostatočnému priestoru venovanému postavám je schopný vyvolať emócie. Čiže ak by sme sledovali originálny koniec z knihy a pôvodného filmu, asi by sme si poplakali. Vzhľadom na žáner to nepovažujem za spoiler. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (26)

  • Film byl promítán v londýnském kině Times po celé 4 roky a 9 měsíců. (pan Hnědý)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama