Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Miluju Čelisti, bohužel, ale čtvrtému dílu jsem už narozdíl od těch ostatních plný počet dát nemohl. A to vypadal hned od začátku skvěle (aspoň pro mě, pro ostatní to bylo v hajzlu nejspíš už při uvodních titulcích), když začala slavná melodie a chvíli po tom žralok sežral prvního ze synů Brodyových. A jak ho sežral :) Ale k tomu záporu. Podle mě se od již zmíněné první scény už skoro nic neděje a žralok nedostal vůbec prostor. No k filmu jsem se vrátil po sedmi letech, abych ho konečně dokoukal a čekal jsem tak nějak víc, i přes strašné hodnocení, to nejspíš proto, že mě všechny minulé díly včetně trojky náramě bavily. Ale co no, bavil jsem se a byl jsem napjatej, takže celkem spokojenost. ()

ABCD Marta odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek filmu asi každému vyrazí dech! Proč? To Vám jistě neprozradím, ale co prozradit mohu, ba přímo musím, je fakt, že se jedná dost možná i o největší sračku v dějinách filmu. Nechápu a nikdy nepochopím, koho napadlo udělat ze žraloka zabijácký stroj toužící po pomstě. Vlastně by mě i zajímalo, za co se chce tato paryba pomstít. Možná za smrt pradědy (Čelisti)? Nebo snad za smrt své milované mamky (Čelisti III)? Ne, ne, a ne ! Je to jednoduše taková sračka, až měl tu chuť si v ní zahrát i Michael Caine! Ano, nejsem pod parou... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad stádovitosti ČSFD. Čtvrtý díl Čelistí nabízí standartně dobrodružně-hororovou podívanou, které se dá vytknout spousta věcí. Nudný rozjezd, na rok 87 mizerně udělaný žralok i naprosto dementní oživnutí jedné postavy na závěr. Jo a naštvala mě smrt Seana po 4 dílech. Nicméně prostředí je v pohodě, herci sympatičtí (Caine, Guest, van Peebles), těch pár scén se žralokem včetně finále má grády. Zkrátka solidní, profesionálně udělané béčko tak na 50%, které má tu smůlu, že se jmenuje Čelisti a lidi notně srovnávají. Ti co rozdávají odpady nejspíše nikdy neviděli žádnou pořádnou sračku (a že jich jen v roce 87 v hororech bylo požehnaně). ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Budú vražedné spoilery, ale koho to v prípade štvrtých Čeľustí zaujíma. V prvom rade ide o uspávanku ako remeň a úvodných 70 minút zaujme iba neuveriteľná motivácia žraloka, ktorý berie podtitulok filmu doslova. Rozhodol sa totiž prenasledovať synátora náčelníka Scheidera až na Bahamy a z pomsty chce zožrať iba jeho a jeho rodinu. Fakt ! Ostatné pokrmy ho nezaujímajú. Hľadať v tomto blábole charakterových hercov by bola strata času, prekvapila však účasť Michaela Caine, ktorý sa obstojne snaží klamať, že nejde o úplný brak. Pomohli tomu tiež tvorcovia, keď upustili zo sci-fi prvkov akými nás kŕmili pri treťom diely. Z čoho ale upustiť nemuseli je vierohodnosť žraločieho modelu. Pomstiteľ sa pohybuje bez pohybu a často pripomína nafukovacieho panáka. Vážne des a ešte tá korunovaná non stop nuda. Lenže keď už ma chytal asi šiesty mikrospánok prišlo finále, pri ktorom som zostal ako obarený. Najskôr si to Caine na lietadle rozdá so žralokom, potom s aeroplanom bez plaváku bezpečne pristane na mori a absolútna čerešnička prichádza, keď sa rozžúvaný Jamajčan vracia na scénu a bez bolesti začne vtipkovať na adresu zinfarktovaného žraloka. Skutočne silný záver tetralógie čo je rovnako ako tretí diel iba úbohou prísavkou niekdajšej kultovky. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Ctvrty dil sagy...proboha,snad uz posledni.Uz trojka byla hrozna,snazila se nalakat hlavne na 3-D,coz se moc nepovedlo.No a tady uz prakticky lakat neni na co.Spatne jako trojka,s tim,ze tady i ta atrapa zraloka je hrozna.Nic vic se na to napsat neda.Tech 10% davam scenaristum za to,ze i v tehle kasi dovedli ustat logickou kontinuitu deje a postav.No neni to moc,ale aspon neco. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)
  • Mario Van Peebles (Jake) si svou roli napsal sám. (Karlos80)
  • Murray Hamilton dostal nabídku zopakovat si svou roli starosty městečka, avšak zemřel na rakovinu ještě před začátkem natáčení. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno