Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jde to po krvi!" ,,Chcete snad říct, že tu je s náma Dracula?" Ano, mix Vetřelce s Věcí vstupuje do kin společně s daleko lepší Propastí a s o něco slabší Deep Star Six. Skvělý Vetřelec vykrádal stejně jako Věc z jiných filmů, tudíž všechny podobnosti Leviathanovi odpustím. Škoda, že Goldsmith zní jen místy strašidelně (ve Vetřelci si vedl zatraceně líp) a S.Winston odvedl jen standardní práci (creatury hezké, ale mohlo jich býti houšť). Podmořská stanice působí velmi věrohodně, chodby, připomínající potrubí, jsou opět jako z Vetřelce (ale kulaté máme i v 2001: vesmírná odyssea) a všemocná (a všehoschopná) Organizace má vše pod kontrolou. Boj posádky s mutujícími spolučleny je efektní a na rozdíl od první části rychlý. Z dokumentárního filmu o tom, jak se těží drahé kovy na dně moře, se postupně stane strašidelné sci-fi. Závěrečné scény přitažené za vlasy musí potěšit každého fanouška B-filmů! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o solidní skloubení několika známějších filmů, kdy si tenhle kousek vždy vypůjčil to nejlepší a dokázal z toho celkem hodně vytěžit. Začátek je sice trošku vlažnější a napětí se zde rozjíždí dost pomalým tempem, ale jinak nemám větších připomínek skoro k ničemu. Monstrum vypadá dobře (všechny jeho fáze přemeny), herecké výkony jsou na hodně slušné úrovni (vždyť se zde sešla spousta skvělých herců), kamera i zvuk taktéž. Jen mě trošku sral ten český dabing. 7/10 ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Příběhem někde mezi Vetřelcem, Věcí a Propastí. Atmosférou ale zdaleka svých vzorů nedosahující. Za pozornost rozhodně stojí propracované interiéry podmořské základny, které měl na svědomí slavný filmový výtvarník Ron Cobb, a z větší části také práce Stana Winstona. Hlavně první fáze obludy jsou patřičně hrůzostrašné. Finální monstrum ale nikdy nevidíme tak nějak v plné kráse, a z jednodlitývh bleskových záběrů se mi zdálo trochu moc komplikované a neohrabané. A pak je tu ještě ukázkové obsazení pojící v sobě to nejlepší z hvězd nižší svítivosti:) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina je strašně nudná, nebo aspoň těch prvních 30 minut. Pak se to naštěstí rozjede a je to i celkem napínavé, akorát ve finále už to bylo zbytečně překombinované, SPOILER smrt černocha těsně před koncem mě naštvala, jelikož ze všech postav mě jako jediný dokázal nějak zaujmout KONEC SPOILERU a celkově to na mě působilo poněkud průměrně. Ono je to vlastně propojení několika filmů najednou, to je jasné už jenom z syžetu, ale dívá se na to (kromě první poloviny) celkem dobře, později to začne být napínavé, pár nápadů je zajímavých, ale celkově mi ten film spadá do kategorie "neurazí, nenadchne". Na víc to nemá. 3* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)

Reklama

Reklama