Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie Boba Dolmana s Goldií Hawnovou a Susan Sarandonovou v titulních rolích vypráví o dvojici žen, jejichž jediným životním zájmem na konci 60. let byl rokenrol. Od té doby však uplynulo mnoho vody a „rockerky“ Suzette a Vinnie se přes dvacet let neviděly. Z divošky Vinnie (Susan Sarandonová) se stala solidní Lavinie, manželka a matka dvou dcer, žijící v domku na předměstí. Pečuje o květiny a pořádá zahradní párty pro sousedy. Excentrická Suzette (Goldie Hawnová) však zůstala taková, jaká byla v mládí. Hrdě nosí své tetování, pozůstatek divokých časů. Když se jí však jednoho dne život sesype jako domeček z karet, vypraví se za svou jedinou kamarádkou, která by ji mohla zachránit nebo alespoň půjčit pár tisícovek. Setkání dávných rockerek je střetem dvou odlišných ženských světů. Jedna žije v minulosti, druhá se z ní dokázala vymanit. Společně se však naučí vážit si hodnoty života v přítomném okamžiku. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

andrii 

všechny recenze uživatele

Dvě, co byly totéž. Divy pódií, ale teď... Prvá v upraveném, nažehleném kostýmku, která nechá odemknout uloženou vnitřní ženu činu. Druhá v přiléhavém lososovém, lesklém aluminiovém modýlku, která se našla u rodinného krbu. Úderem půlnoci se uvol(n)í, na sebe se napojí. Znovu si spolu notují. Hezky od podlahy. Rokují o (k)rocích, o "klucích." Kronice časů řetězících se (pod) kůží. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná zábava s výbornou trojkou hlavních představitelů. Trošku slabý scénář řeší povrchně náhlé vzplanutí usedlé matky k bývalému stylu života, které se jeví dost nevěryhodně rychlé. Susan Sarandon je ovšem skvělá v obou polohách. Geoffrey Rush zvládl svého neúspěšného scénáristu probudivšího se do nového života bravurně :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Roztomilá ironie - dcera Goldie Hawn hrála Grupies v Na pokraji slávy o dva roky dřív - a možná to byl cílený záměr, že do filmu o dobrovolných "ošetřovatelkách" rockových kapel byla obsazená právě její šmrncovní mamina. Film kouzelně milý, laskavý a osvobozující a není to jen bodrým humorem, úžasně depresivním Joffrey Rushem a mnohými poučnými momenty o zodpovědnosti k sobě samým a k radostem, které, když si sami neutrhneme, jiný nám je na podnose nepřinese. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film spadá do ranku "rodinných," lehce nelogických, svým tématem neurážejících (možná kromě americké střední třídy) komedií, u kterých se opravdu (a to nejen díky Goldie) pobavíte. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Lavinii už nakazila stařecká zasmušilost .. a najednou k ní vtrhnou vzpomínky, které naštěstí, nestihne „schovat do skříně“. A i když svět změnil dekorace „všechno je béžové“..tak dokáže najít svoje ztracené „já“. .. „Rockerky“ béžové rozhodně nejsou. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dvě někdejší grupies se setkávají asi po sto padesáti letech. Jedna z nich je stejně potřeštěná jako dřív a tu druhou, z níž je profesionální manželka a matka, učí, jak žít. No, není to kupodivu tak trapné, jak to zní, ale žádná sláva. Co taky chcete pořád vymýšlet pro stařičkou Goldii Hawnovou, když v šedesáti vypadá na čtyřicet? Ale výborný je Geoffrey Rush ve vedlejší roli. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Osoba, kterou jsem nyní, mé minulé JÁ nechápe." Rockerky ve mně vyvolaly toužebné očekávání na okamžik, kdy budu svým dětem zakazovat chodit do míst, kde by je mohl potkat alkohol, nelegální droga či rána pěstí do ksichtíku a budu se přitom pokrytecky tvářit, že jsem v takovém prostředí neprožil své mládí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se od začátku do konce veze v oblasti mainstreamu, příběh je zcela předvídatelný a prakticky nemá čím překvapit. Chybí mu scénáristická odvaha. Ryze oddechová záležitost, která se opírá o příjemné herecké obsazení v čele se Susan Sarandon a Geoffrey Rushem. Přestárlý diblík Goldie Hawn přes veškerou snahu této herečky až příliš často balancuje na hranicích nechtěné trapnosti. Celkový dojem: 50 %. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s na svůj věk hodně sexy Goldie Hawn a vynikající Susan Sarandonovou. Ale myslím si, že to mělo na víc, holt scénárista těmto herečkám nedopřál příliš mnoho vtipných scén a tak se žádná ženská buddy movie nekonala, ale je to prostě pohodový film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměr a možná trochu nezajímavý průměr, protože herečky Goldie Hawn a Susan Sarandon mají stokrát navíc než na slabší komediální drama ze života stárnoucích rockerek. Podle mě to byly dost prázdné role a film může děkovat oběma, že ve svých rolích byly tak dobré a bez nich by film neměl co nabídnout a zabředl by do velké nudy i když tam zabředl i tak. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandonová je dobrý typ na upjatou ženštinu, která divoce roztaje. Takové hraje už 30 let. A tuhle poznámku myslím ironicky jen zpola. /9. 10. 11./ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Rajcovní Goldie utáhla s přehledem celý film sice na provařené nudli, ale svatá prostoto v 57 letech!! Krom toho, že vypadá famózně, hraje lehce a s přehledem přesně v mezích zralé ženy, která ví, že každý den je třeba jedin(ečn)ý a ten poslední. Susan s oduševnělou tváří má stále co nabídnout, jen už prosím ne pitkáče, to jí zakažte!! Geoffrey byl zářným příkladem, jak rychle se změní osamělý morous v příjemného společníka a to už snad stačí. Pasáž o rodinné krizi a maturitní proslov bych vypustila jednou provždy, kazila celkovou imidž stejně účinně jak úporná snaha být někým jiným a žít cizí život. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou vyšeptaných rockerkách s tradičním katarzním koncem. Plusem je, že Goldie její roli sežerete, problém je, že Susan ne. A vlastně ani všem ostatním, kromě Rushe. Až moc to smrdí karikaturou. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie se skvělým obsazením. Ano, je trochu šablonovitá a ano, není prakticky vůbec originální, ale je to dobrá oddychovka, což byl ostatně její primární účel a jako taková je zkrátka fajn. Zaujalo mě, že to celé bylo vtipné tak nějak přirozeně, nenuceně - prostě žádná křeč. A tak by to mělo být. Záhadou mi už jen zůstává, proč zrovna tento filmek má tak vlažný ohlas. O tom, že je prakticky neznámý, nemluvě... A proto jej tedy doporučuji alespoň já. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavá komedie, která se postupně jakoby rozjíždí a nakonec diváka zahřeje u srdce. Hvězdné herecké obsazení určitě přidalo filmu na atraktivnosti. Po hereckém koncertě oscarových hereček Susan Sarandon a Goldie Hawn jsem se jen utvrdil v tom, že tyto dámy (jako spousta jiných) nepatří do starého železa. Neuvěřitelně komický Geoffrey Rush výborně doplňuje již zmiňovaný herecký arzenál. V tomto případě nevím co bych vytknul, od začátku až do konce jsem se skvěle bavil. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou grupies, které spolu v 60. letech pěkně řádily. Z jedné se stala usedlá žena starající se o teplo rodinného krbu. Ta druhá je stejně praštěná jako dřív. Obě kamarádky se po letech setkají. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

3,5* Susan Sarandon a Goldie Hawn je kombinace, které alespoň já nemohu odolat. A přidáte-li ještě lákavé téma groupies a poměrně slušivý hudební kabátek, máme k dispozici kus, který je efektní, ale lehce přiškrcený v určitých partiích. Zejména co se scénáře a režie týče. Lehounce nadprůměrná a neurážející komedie se skvělými hereckými výkony všech hlavních představitelů. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn / Suzette ve své roli naprosto přirozená a velmi věrohodná - takříkajíc, úplně ve svém živlu ... i Geoffrey Rush a jeho Harry Plummer, fakt dost dobrý ... a mým nízkým pudům velmi milá oblíbenkyně Erika Christensen / Hannah Kingsley - po vyzvracení, když trochu splaskla, také super ... jen ta Susan Sarandon / Lavinia Kingsley mi potom v postavě "dračice" moc neseděla … ()

Reklama

Reklama