Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělý, skvělý, skvělý, SKVĚLÝ FILM!!! Musím se přiznat, že jsem nejdříve viděl remake a až pak originál, což se dá sice považovat za svatokrádež, ale myslím, že mé hodnocení tím není nijak zkreslené... Tenhle film je prostě skvělý, Goldie Hawnová až famózně debilní (Oscar zcela zasloužený), Walter Mathau báječný jako vždy a Ingrid Bergmanová dokonalá (jako vždy)... Film jsem viděl s dobovým (skoro, vznikl až o osm let později) dabingem, který se vyznačuje tím, že dabéři byli velice podobní hercům, které dabují... Byl to skvělý zážitek, těším se, až se na film podívám znovu abych si zapamatoval ty hlášky a poznámky, které diváka celým filmem provázejí... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden aby dnes hledal takové komedie, které neuráží svým hnojným humorem, ale u kterých je mně příjemně po celém těle a celkově na mě působí moc mile. Je pochopitelné, že tady je předvídatelnost jasná už zkraje, ale pak je možné vychutnávat si jen ty chvilky s okatou a roztomilou Goldie, noblesní zdravotní sestřičkou Ingrid a Walterem, který věděl co chce a nebo ne? Ale ano, nakonec ano, jak jinak by mohla tahle romantická komedie skončit, než happyendem na všech frontách. Ale nejvíc jsem se asi smála jejich tanci na parketu a hlavně Walterovi...... všem fanouškům se omlouvám, ale to bylo něco :-) Báječný, odpočinkový film, který doufám nikdy nezestárne. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ač to není komedie v pravém slova smyslu, kde by se divák neustále bavil, tak jako celek je film výborný. Goldie Hawn je naprosto nádherná a do její krásu jsem si vychutnával každý frame a nesnažil se mrkat, abych něco neprošvihl :) Její pohled na svět zamilovaných je vtipně hezký a jako divák se bavíte její neustálou kontrolou nad vztahy. Na první pohled se zdá, že se film bude točit kolem ní, ale ve skutečnosti jde o "pracovní" vztah doktora Juliana a jeho sestře z ordinace. Toni je jen tím krásným prvkem ve filmu a přesto mu to vůbec neškodí. Ba naopak. Několikaminutová tančící scéna v klubu je vyvrcholením a největším pobavením pro všechny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, už to tak asi bude. Tyto komorní konverzační komedie vycházející z divadelních her mě často baví a ani tahle nebyla výjimkou. Pravda, velmi brzy mi bylo jasné, jak to celé dopadne, kupodivu mi to ale nepokazilo výsledný dojem. Body u mě tvůrci nasbírali díky obsazení a výborně napsaným dialogům. V poslední době jsem se zaměřil na dnes už pamětnické filmy a uvědomil jsem si, že úroveň dialogů (případně monologů) je v nich diametrálně odlišná od většiny současných. Mě tedy konverzace všech přítomných postav bavila velice velmi, tradičně mě potěšilo, jak se vcelku jednoduchá lež rozrostla do vše prorůstajícího molocha, v němž už nebylo vůbec jasné, kdo je čí sestra, manželka, matka, tetička, manžel, otec, milenec, doktor, diplomat nebo agent CIA. Bez toho, že bych se chtěl chlubit, musím konstatovat, že jsem se ve všem po celou dobu dokonale orientoval, teoreticky bych uměl zatančit Kleště, Kladivo i Zubaře a můžu prohlásit, že mi byla způsobena dobrá nálada. / "Tebe přece miluju, svou ženu jsem pořádně nikdy ani neznal." "A co ty tři děti, ty ti přinesl čáp?" "To víš, ze začátku jsem byl zdvořilý." / "No tak mi řekni, co neřekla. Slovo za slovem." / Poučení: Když má lež krátké nohy, jsou tu ještě chůdy. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

27. Zlatý Glóbus za rok 1969 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Goldie Hawn + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Ingrid Bergman, Nejlepší filmová píseň - "The Time For Love Is Any Time" - Hudba Quincy Jones, text Cynthia Weil, Objev roku (herečka) - Goldie Hawn ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno