Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

togaf 

všechny recenze uživatele

Goldie byla úchvatná. Tak roztomilá a naivní a ty obří modré oči...Zápletka není moc originální, ale pro film je to spíš plus. Divák se může soustředit na skvělé herecké výkony a bezvadné hlášky ("Sex je jenom pro puberťáky" :D). Kaktusový květ je komedie (romantická!), kterou bych mohla vidět znova a znova a znova... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a zajímavé reakce na něj. Dr. Julian chce před svou mladou milenkou Toni zatajit a nakukat jí všechno možné a využije svou setstřičku Stephanii. Toni navíc pokukuje po svém sousedovi Harveyovi... V tomhle spletenci se ovšem orientují všichni, diváci i herci, jejichž charaktery a dokonalé slovní vtípky dělají tuhle romantickou legraci nadprůměrnou. Goldie je k sežrání. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kaktusový květ není sice ani trošičku vtipný a je totálně předvídatelný, ale koukat se na něj dá. Příběh se nám v průběhu sledování solidně proplétá a vyloženě nudou jsem netrpěl. Herecké výkony jsou skutečně na výborné úrovni, ale tento typ filmů mi bohužel není vůbec blízký. Nezlobte se na mě. Za sebe musím dát slabé 2*. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pomalu rozjíždějící se komedie, která vyústila ve velice příjemný film. Stárnoucí zubař si chce vzít svoji mladičkou milenku, ale ta chce před svatbou poznat jeho rozvádějící se ženu. Problém je, že on ženatý není, manželku si vymyslel a tak ji začne hrát jeho staropanenská zdravotní sestra. Konflikt založený na lži je na světě, na něj se nabalují další a další lži a také postavy - mladý soused milenky, španělský ctitel sestřičky a také kamarád zubaře s mladou přítelkyní, který má hrát milence sestřičky. Výborná zábava, která graduje ve vtipných situacích, nečekaných vztahových peripetiích až k finále, které mě udělalo moc radost tím kdo s kým nakonec zůstal. A ještě obsazení - Matthau tu byl výborný, opět po desetileté pauze se objevila Ingrid Bergmanová, která měla kupodivu ještě pořád ten šmrc ala nečekaně rozkvetlý kaktusový květ. A debutující Goldie Hawnová, herečka kterou jsem v pozdějším věku jako starou mladou potrhlou ženskou moc nemusel, ale jako mladá byla naprosto k sežrání a dokonce s přimhouřením očí bych řekl, že si toho Oskara i zasloužila. Komedie roku 1969. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě to přišlo docela nudné. Na starší komedii, přestože z USA, jsem čekal vyšší úroveň vtipu. My jsme v té době měli mnohem krásnější herečky, takže Goldie se může jít zahrabat. Ta byla ke všemu dost blbě nadabována a úplně mi to kazilo dojem z její postavy, chvilkami totiž vytvářela velmi inteligentní závěry a chvilkami působila jak 15ti letá holka. Naopak půvabně působila Ingrid, u ní klobouk dolů a většina mého hodnocení putuje právě jí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)

Reklama

Reklama