Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Lidi, buďme rádi, že máme ČT2, protože vysílá v úterky parádní filmy a navíc bez reklam. Goldie Hawn na počátku své kariéry. Neskutečně roztomilá a krásná!!! Ingrid Bergman je víc než famózní. Ta její reakce na "frigidní sestru".... výtečné! Mathau ani nemůže být zklamáním, chlap, který myslí v první řadě na sebe, v druhé řadě na sebe a pak až teprve na sebe. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak společně s kaktusem rozkvetla i jedna do té doby nenápadná asistentka zubaře. Má své mouchy - zejména je zde cítit divadelnost se svým omezeným počtem lokací a postav, na druhou stranu plusem jsou vtipné dialogy vedené kvalitními herci, kteří umí zábavnost, hravost a rozvernost patřičně vyzdvihnout. Pro mě překvapivě dobrá a úsměvná pohodová romantická záležitost. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Příjemná teenage komedie, kterou ale hrají herci spíše 25-50 let :-) Jak malá lež natropí velké problémy. Nejlepší byl samozřejmě Walter Matthau a jeho flegmatismus ( a jeho trsání na parketě ). Ingrid Bergman působila velmi vážně jako manželka, velmi stroze jako sestřička a velmi mile jako tanečnice. Goldie Hawn ani zde nezapře představitelku těch typů blondýnek, které jim dělají povězt opravdových krav. Byla tak roztomilá a tak všetečná až jsem málem jel večer na pohotovost se slabou cukrovkou. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V porovnání s dnešními počiny stejného žánru je za mě Cactus Flower o několik tříd výše. Vymazlené a svižné dialogy, skvěle napsané postavy, mezi kterými je citelná chemie. Příběh má drive a pěkně plyne v tom vztahovém spletenci, ve kterém se díky šikovné režii není problém zorientovat. Několik vtipných slovních hříček a sympatická herectví. Tvůrci romantických komedií, zde máte inspiraci. 85%. Ingrid Bergmanová i přes svůj věk velmi atraktivní. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak...když je dnes nouze o opravdu kvalitní konverzační romantické komedie, musí se člověk zkrátka obrátit do minulosti. Tam už je nabídka o dost pestřejší a najdeme tam takové zábavné kousky, jakým je třeba právě tento snímek, natočený podle francouzské divadelní hry Pierre Barilleta, nabízející vynikající dialogy a skvělé herecké výkony takových hvězd, jako jsou Ingrid Bergman, roztomilá Goldie Hawn a nebo Walter Matthau. Zápletka samotná je pak postavená na klasické lži, na kterou se postupně nabalují další a do hry vstupují postavy s falešnou identitou, aby se nakonec vše vysvětlilo a všichni zúčastnění skončili s tím pravým nebo pravou svého srdce. Jo, takové filmy já tedy rozhodně můžu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)

Reklama

Reklama