Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a zajímavé reakce na něj. Dr. Julian chce před svou mladou milenkou Toni zatajit a nakukat jí všechno možné a využije svou setstřičku Stephanii. Toni navíc pokukuje po svém sousedovi Harveyovi... V tomhle spletenci se ovšem orientují všichni, diváci i herci, jejichž charaktery a dokonalé slovní vtípky dělají tuhle romantickou legraci nadprůměrnou. Goldie je k sežrání. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se pokusím být stručný. Flower cactus je skvělá střeštěná konverzačka a nádherný " vztahový " propletenec. Základem jsou brilantně napsané DIALOGY a následně mistrně interpretované všemi představiteli. Chce se říci, jak jednoduché.. Škoda, že se to o 90% " podobných bratříčků a setřiček " říct nedá. Ať už se mi o náladu stará, roztomile ztřeštěná, okatá Goldie Hawn, proutník Walter Matthau, či setřička Ingrid Bergman... Tenhle šálek kávy já tuze rád. Po dloouhé době jsem shlédnul snímek s označením komedie, který rozhodně dělá čest svému žánru a jménu a který ještě ke všemu " pouze " jako komedii rozhodně člověk nemusí brát a přistupovat k ní tak. Btw, naprosto souhlasím s uživ. Pohrobek.....těžko si z těch dvou dam ( slečen ) vybírat, že :o) Přesto musím dodat, že zde pro mě osobně number one není okatá Goldie Hawn, nýbrž fantasticky hrající, svou roli si naprosto užívající nestárnoucí Ingrid Bergman. 5* neuděluji a ( ponechávám si v záloze ) kvůli faktu, že jsem snímek neviděl v originálním znění, ale pouze dabovaný. Přičemž největší problém jsem měl s Helgou Čočkovou ( coby Goldie Hawn), jejíž hlas mi k dotyčné naprosto neseděl. Nicméně to není problém snímku samotného, takže slibuji, že tento handicap v dohledné době určitě napravím. 4+1/2* p.s máte rád děti?...Leda tak na grilu :o) Já také. Tedy abych to uvedl na pravou míru...pouze v Ut na CT2 od 20.00 :o) ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a její obrovské oči, za které dostala Oskara. Mě přišla spíš jako mírně přerostlé kuře. Mnohem víc si ho zasloužil tandem lékař-sestřička za jejich eroticko-sarkastické dialogy. Ingrid Bergman zahrála obě polohy-škrobenou i rozevlátou-bravurně, Walter Matthau se mi moc líbil už v Kámoších. Shrnuto, cítila jsem příjemný pocit jako u nich doma v obýváku. Jack Weston také zabodoval jako úlisný slizoun. Ale nejlepší byl orgiózní amokový tanec z 60. let.:-) Julian: "Asi tě políbím... Řekni, že dnes přistanu jinde!" ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem zábavná romantická komédia. Veľmi dobre sa pozeralo hlavne na donkichotského W. Matthau, ktorý bol s tým, ako sa veci okolo neho začali zamotávať a smerom ku koncu gradovať, čoraz viac komickejší. Aj napriek tomu, že sa rozuzlenie dalo čakať už veľmi dlho, som sa nenudil ani chvíľku, také príjemné humorno-romantické pohladenie, ktoré je k tomu navyše i výborne zahrané. Charizma tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trojice, u které je od začátku jasné, kdo s kým skončí :) Hodně naivní a puberťácká role Goldie Hawn jí ve 24letech přinesl Oscara :) Za takovouhle střeštěnost je to fakt výkon :) Ingrid Bergman bylo v době natáčení 54 let!! To mi vyrazilo dech, jelikož jsem žila v domnění, že její postava je o dost mladší :) Jak tu již několikrát bylo zmíněno - její taneční kreace byli skvělé, ale ona v tom vypadala spíš směšně, jak to k ní nesedělo :) Je to dobře praštěné, svižné a zamotané :) Hodně úsměvné a Matthau jako "svůdník žen" mezi ně skvěle pasuje :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama