Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"I think I'm gonna kiss you." Ingrid Bergman bola konzervatívna ľadová kráľovná aj v rokoch štyridsiatych, o to viac je zaujímavé ju sledovať, ako dáva v päťdesiattrojke na diskotéke novú vlnu neskorých 60's. Aj s takouto prekérnou situáciou si dokázala poradiť ako dáma a znovu tým len potvrdila, akou skvelou herečkou je. Keby aspoň polovica kolegýň mohla vyzerať v jej veku tak šarmantne... Walter Matthau klasicky vysoko nadšandartný, Goldie Hawn je proste na zožratie. Zo skladu vytiahla tie najkrásnejšie oči á la Audrey Hepburn v modrom a zaslúžene si "vyzdvihla" Oscara. Príbeh veľmi milý, rôzne situácie viac než úsmevné, hudba príjemná (inštrumentálny I'm a Believer!!), scenár viac než dobrý. Kaktus je navyše môj najobľúbenejší kvet. 85% ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Lidi, buďme rádi, že máme ČT2, protože vysílá v úterky parádní filmy a navíc bez reklam. Goldie Hawn na počátku své kariéry. Neskutečně roztomilá a krásná!!! Ingrid Bergman je víc než famózní. Ta její reakce na "frigidní sestru".... výtečné! Mathau ani nemůže být zklamáním, chlap, který myslí v první řadě na sebe, v druhé řadě na sebe a pak až teprve na sebe. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Klasický kousek americko-židovského režiséra Sakse, ovlivněný uvolněním tradiční morálky konce 60. let. Kladem je, že si zároveň z tohoto uvolnění dělá legraci. Výborně herecky obsazené, původem židovská herečka Goldie Hawnová jako naivka, rusko-židovský herec Matthau (vlastním jménem Matuševskij) jako chronicky prolhaný zubař - donchuán a především - tehdy již 54letá- Ingrid Bergmanová v roli ženy, dámy, která má úroveň. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak společně s kaktusem rozkvetla i jedna do té doby nenápadná asistentka zubaře. Má své mouchy - zejména je zde cítit divadelnost se svým omezeným počtem lokací a postav, na druhou stranu plusem jsou vtipné dialogy vedené kvalitními herci, kteří umí zábavnost, hravost a rozvernost patřičně vyzdvihnout. Pro mě překvapivě dobrá a úsměvná pohodová romantická záležitost. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se pokusím být stručný. Flower cactus je skvělá střeštěná konverzačka a nádherný " vztahový " propletenec. Základem jsou brilantně napsané DIALOGY a následně mistrně interpretované všemi představiteli. Chce se říci, jak jednoduché.. Škoda, že se to o 90% " podobných bratříčků a setřiček " říct nedá. Ať už se mi o náladu stará, roztomile ztřeštěná, okatá Goldie Hawn, proutník Walter Matthau, či setřička Ingrid Bergman... Tenhle šálek kávy já tuze rád. Po dloouhé době jsem shlédnul snímek s označením komedie, který rozhodně dělá čest svému žánru a jménu a který ještě ke všemu " pouze " jako komedii rozhodně člověk nemusí brát a přistupovat k ní tak. Btw, naprosto souhlasím s uživ. Pohrobek.....těžko si z těch dvou dam ( slečen ) vybírat, že :o) Přesto musím dodat, že zde pro mě osobně number one není okatá Goldie Hawn, nýbrž fantasticky hrající, svou roli si naprosto užívající nestárnoucí Ingrid Bergman. 5* neuděluji a ( ponechávám si v záloze ) kvůli faktu, že jsem snímek neviděl v originálním znění, ale pouze dabovaný. Přičemž největší problém jsem měl s Helgou Čočkovou ( coby Goldie Hawn), jejíž hlas mi k dotyčné naprosto neseděl. Nicméně to není problém snímku samotného, takže slibuji, že tento handicap v dohledné době určitě napravím. 4+1/2* p.s máte rád děti?...Leda tak na grilu :o) Já také. Tedy abych to uvedl na pravou míru...pouze v Ut na CT2 od 20.00 :o) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama