Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Miluju ten tip komedií, kdy se hlavní hrdina pomalu zamotává do své křehké pavučinky stvořené ze lži a přetvářek a samozřejmě i tu chvíli, kdy se to všechno provalí :) Skvělé hlavní obsazení a parádně napsané dialogy - krásná ukázka nezmršeného převodu z jeviště na plátno..PS: Scéna na diskotéce, kde spolu paří Goldie Hawn a Ingrid Bergman - k nezaplacení...8/10 ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V porovnání s dnešními počiny stejného žánru je za mě Cactus Flower o několik tříd výše. Vymazlené a svižné dialogy, skvěle napsané postavy, mezi kterými je citelná chemie. Příběh má drive a pěkně plyne v tom vztahovém spletenci, ve kterém se díky šikovné režii není problém zorientovat. Několik vtipných slovních hříček a sympatická herectví. Tvůrci romantických komedií, zde máte inspiraci. 85%. Ingrid Bergmanová i přes svůj věk velmi atraktivní. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Příjemná teenage komedie, kterou ale hrají herci spíše 25-50 let :-) Jak malá lež natropí velké problémy. Nejlepší byl samozřejmě Walter Matthau a jeho flegmatismus ( a jeho trsání na parketě ). Ingrid Bergman působila velmi vážně jako manželka, velmi stroze jako sestřička a velmi mile jako tanečnice. Goldie Hawn ani zde nezapře představitelku těch typů blondýnek, které jim dělají povězt opravdových krav. Byla tak roztomilá a tak všetečná až jsem málem jel večer na pohotovost se slabou cukrovkou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Skvěle namíchaný koktejl z postaršího proutníka, naivní zaláskované blondýnky a na první pohled nepřístupné staré panny, to vše servírováno v inteligentní a vtipné zápletce. Goldie Hawn na zabití a k sežrání zároveň a u Ingrid Bergman jsem se dvakrát musel ujistit, že je jí tu fakt přes 50, neuvěřitelný. Kam se hrabou dnešní romantické komedie...Edit 18.3.2019: Zhlédnuto po delší době, a i tentokrát mě to fakt bavilo. Je to skvěle napsané, zahrané a opravdu vtipných momentů je zde víc než dost. 4 hvězdičky ponechám, ale jsou opravdu hodně silné. :-) (HD, orig. + CZ tit.) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama