Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V porovnání s dnešními počiny stejného žánru je za mě Cactus Flower o několik tříd výše. Vymazlené a svižné dialogy, skvěle napsané postavy, mezi kterými je citelná chemie. Příběh má drive a pěkně plyne v tom vztahovém spletenci, ve kterém se díky šikovné režii není problém zorientovat. Několik vtipných slovních hříček a sympatická herectví. Tvůrci romantických komedií, zde máte inspiraci. 85%. Ingrid Bergmanová i přes svůj věk velmi atraktivní. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau ve své typické roli dobráckého mrzouta, roztomilá Ingrid Bergman a mladičká ještě s malým úsměvem zářící Goldie Hawn v milé a příjemné komedii o zubaři, který je starý mládenec, ale je zamilovaný do mladice a tak předstírá, že má ženu a děti. Když se "rozhodne" kvůli mladici rozvést a ona chce jeho ženu poznat, nezbyde než požádat svou sestřičku z ordinace o pomoc. A kolotoč lží a předstírání může začít. Velmi hezký a příjemný film pro čas do nepohody. Hudba: Quincy Jones ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a zajímavé reakce na něj. Dr. Julian chce před svou mladou milenkou Toni zatajit a nakukat jí všechno možné a využije svou setstřičku Stephanii. Toni navíc pokukuje po svém sousedovi Harveyovi... V tomhle spletenci se ovšem orientují všichni, diváci i herci, jejichž charaktery a dokonalé slovní vtípky dělají tuhle romantickou legraci nadprůměrnou. Goldie je k sežrání. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělý, skvělý, skvělý, SKVĚLÝ FILM!!! Musím se přiznat, že jsem nejdříve viděl remake a až pak originál, což se dá sice považovat za svatokrádež, ale myslím, že mé hodnocení tím není nijak zkreslené... Tenhle film je prostě skvělý, Goldie Hawnová až famózně debilní (Oscar zcela zasloužený), Walter Mathau báječný jako vždy a Ingrid Bergmanová dokonalá (jako vždy)... Film jsem viděl s dobovým (skoro, vznikl až o osm let později) dabingem, který se vyznačuje tím, že dabéři byli velice podobní hercům, které dabují... Byl to skvělý zážitek, těším se, až se na film podívám znovu abych si zapamatoval ty hlášky a poznámky, které diváka celým filmem provázejí... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia, ktorej roky neubrali nič zo svojej príťažlivosti. Hlavnú zásluhu na tom, že je to nestarnúci film, ktorý má šancu osloviť aj budúce generácie, majú tvorcovia, ktorí vsadili predovšetkým na konverzačný humor a zamotané situácie, z ktorých sa treba vymotať len a len jazykom. Nebyť úvodných titulkov, tak mladučkú a okatú Goldie Hawn by som asi nespoznal. Fakt som sa dobre bavil. 80%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama