Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rušný den v Ohiu: Manželé Clarkovi se na letišti loučí se synem, který vylétá z rodného hnízda. Mimořádně zdrcená je z toho hlavně Nancy (Goldie Hawn), protože dala kdysi přednost rodině před kariérou a teď nemá představu, co s načatým životem. V podobné situaci je i Henry (Steve Martin), po mnoha letech propuštěný z reklamní agentury. O novou práci se má ucházet v New Yorku a Nancy se rozhodne ho doprovázet. Jenže na letišti se Clarkovým ztratí kufr, přijdou o peníze, a to je teprve začátek. Bude hůř a povadlé manželství bude muset projít těžkou zkouškou... (Oskar)

(více)

Recenze (51)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl i originál, můžu vcelku dobře srovnávat. Přestože hlavní postavy procházejí v podstatě stejnými trampotami jako před třiceti nebo kolika lety, film končí zcela opačným způsobem. A i když mám radši Steva Martina než Walthera Matthaua, tak i když už nechci vidět ani jednu z těch verzí, přece jen za kvalitnější pokládám tu původní. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Herny Clark (Steve Martin), reklamní agent z Ohia ztratil práci, a tak se vydává do velkého New Yorku, na pohovor u velké reklamní společnosti. Vzhledem k tomu, že jejich děti už vylétli z rodného hnízda, vydává se jeho žena Nancy (Goldie) do New Yorku s ním. Ve velkém městě se ale oba cítí ztraceni, z čehož vyplývá spousta překážek, které musí společnými silami překonat. A taky - po letech společného manželství - najít sami sebe ... Jestli jste viděli Krokodýla Dundeeho (dvojku), tak Burani ve městě je téměř to samé, akorát místo jednoho burana jsou v New Yorku burani dva. Problém této komedie ale je, že vůbec není vtipná - to co se asi zdá velmi srandovní režisérovi (že si to naši hrdinové rozhodnou rozdat na trávníku přímo v centru města, ehm) naopak vyznívá velmi trapně. Sice se filmu podařilo mi vykouzlit úsměv na tváři, ale určitě ne v místech, kde na to tvůrci spoléhali - ani taneční etuda Johna Cleeseho ani zfetovaný Steve Martin to nejsou. Jediné, co můžu hodnotit jakžtakž pozitivně je ústřední dvojice - mezi Goldie Hawn a Steve Martinem to skvěle jiskří. Ale to je trochu málo... ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Střídají se tu scény, které jsou povedené a fakt jsem se smál, s těmi, kde to úplně nefunguje. Ty první jsou spíš konverzační, ty druhé jsou různá pitvoření. Nemám úplně rád ani Stevea Martina, ani Goldie Hovnovou, ale zas nemůžu říct, že by mi tu vadili fatálně. Navíc tu je John Cleese a u něj co replika, to trefa. Tak celkově lepší tři. Asi to nedám znova, ale nebyl to špatně strávený čas. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po skvělé komedii Promiň, jsi ženatý! měli Steve s Goldie našlápnuto k nejlepší komediální dvojici Hollywoodu. Přestože jsou sehraní, druhý pokus dát je dohromady nevyšel podle mých, a obávám se, že ani jejich představ. Výsledkem je totiž rutina, kterou jen občas zčeří povedený vtípek nebo zábavně rozehraná situace. Nezachrání to ani podpora na křídle, o kterou se pokouší ministr švihlého tance John Cleese. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Promiňte, nemohu si pomoci, ale tohle bylo tak vtipné, že prostě nemohu hodnotit jen průměrně. Steve Martin a Goldie Hawn to perfektně rozjíždějí v téhle ztřeštěné komedii, která vtipem přímo čiší a jejíž humor je inteligentní a velmi vtipný. Měl jsem původně v plánu si tenhle film pustit jen jako podkres pro čtení denního tisku, ale výsledek byl takový, že jsem většinu času měl oči na obrazovce, místo na novinových článcích, a po nějaké době jsem noviny úplně odložil, protože jsem se nemohl soustředit plně na film. Tolik mě to bavilo, že to se prostě nedalo číst u toho noviny. Jeden vtípek střídá druhý, Steve Martin prokazuje své nadání pro komické role a Goldie Hawn mu velice zdatně sekunduje. A do toho velice vtipný John Cleese jako manažer hotelu, který si tajně zkouší dámské oblečení hostů v době, když nejsou v pokoji. To byla veliká legrace a Cleese rozhodně dokazuje, že zůstává kvalitním a vtipným komikem i nadále. Po dějové stránce to bylo taktéž velmi vydařené, děj byl rozhodně zajímavý a ani na chvilku film nenudil. A když se k tomu přidají výše zmínění herci, tak mi prostě mé svědomí nedovolí, abych film zařadil do průměru, když jsem se královsky bavil. To ode mne nikdo nemůže čekat, a tak s čistým svědomím dávám této vtipné komedii čtyři hvězdičky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Poslední film Josepha Mahera (pan Wellstone). (HappySmile)

Reklama

Reklama