Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Příjemně depresivní sychravá atmosféra, hnusný charakter hlavního hrdiny (vlastně všechny postavy jsou zde více či méně nesympatické), trochu vleklý a jednoduchý, ale přesto poměrně originální//ujetý děj a slušná obrazová stránka s několika opravdu povedenými momenty. Celkově film, který stojí za zhlédnutí - s tím, že ten konec vás buď nasere nebo dojme - záleží na náladě... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak formálne ako aj obsahovo "iný", no iný v tom najlepšom možnom zmysle a význame toho pojmu... gallo vytrel hollywoodu oči a vytiera mu ich pravidelne, s drzosťou a uletenosťou jemu vlastnou... film, ktorý je nezaraditeľný, ktorý sa vymyká a keď si myslíte, že už ho máte, znova vám ujde - ale ak ste ako ja ten typ diváka, ktorý práve to má na filme rád, tú naháňačku, to naťahovanie, nebudete sklamaní - bavil som sa, smial, bol som dojatý, zmätený, v napätí, nechal som, nech so mnou gallo robí, čo sa mu zachce a všetko som mu "zbaštil" aj s navijákom. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatické a především silné herecké obsazení vévodí tomuto nezávislému filmu s hrdinou coby nevyrovnaným smolařským ztroskotancem, na kterého se usměje štěstí, když se bezhlavě řítí do dalšího průšvihu. Je to lidské, bez velkých gest, bombastických triků a dynamické akce. Na podobné snímky se shání peníze ve velkých studiích obtížně a Gallo se svojí pověstí nevypočitatelného tvůrce by je tam našel ještě hůř. Případ filmu, který je založen na dialozích a civilním, nenápadném herectví, které spolu s použitou hudbou a snímáním kamery vytváří zvláštní atmosféru filmu. Celkový dojem 80 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Vincent Gallo, Alison Bagnall | Hudba: Vincent Gallo | Distribúcia: Lions Gate Films | Štúdio: Cinépix Film Properties, Muse Productions, Lions Gate Films | Rozpočet: 1,5 milióna $ | Tržby: 2,541,097 $ || Poslednú dobu mám šťastie na filmy, ktoré sú studňou na depresiu. Nechápem, ako tieto scenáre dostávajú zelenú u producentov. Strašidelný Vincent Gallo, ktorý je renesančným človekom nezávyslého Hollywoodu, v tomto svojom výtvore roznáša emócie polutovania, beznádeje a pseudoradosti na záver. Tipický príklad filmu z rúk bláznivého samotára, ktorého výtvory už viac nemám potrebu vidieť. 30% | HD, HD650, EN DTS | ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jakoby zajímavý film o tom, kterak se únosce zamiluje do své oběti. Film s patrným nádechem amerického nezávislého léta s francouzsky vypadajícími herci. Jeden nervní, psychopatický sociopat a jedna macatá, naivní tanečnice. Je zajímavé sledovat jejich charaktery, dál nás ale film nepustí. Je to pořád o nervových výbuších toho vola a o snaze té hodné dívenky mu s jeho problémy pomoct. Film má i další děj, ale na ten si již příliš nevzpomínám, protože to pro mě k zapamatování asi moc nebylo. Atmosféra filmu je ale dobrá. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Auto, kterým jezdí Layla (Christina Ricci), je Toyota Corolla AE86, jinak také nazývaná Toyota Sprinter Trueno ve verzi Coupé. (lskala)
  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)

Reklama

Reklama