Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, v ktorom môže divák na nejaký zmysluplný dej pokojne zabudnúť. Vyslovene ide len o to zabávať sa na ústrednej dvojici (najmä chlapík bol trieda) a vychutnávať si tak jednotlivé absurdné situácie, ktoré vyplývali z konania týchto postáv. Hlavne návšteva u rodičov nemala chyby, to som išiel skoro do kolien. Smutné, no pritom sa nedalo tomu nezasmiať, skrátka zvláštne, originálne, zaujímavé, podmanivé... A vôbec najlepší bol záver. 85/100 ()

decouble 

všechny recenze uživatele

"Bufallo '66" je výborně napsaný film, který má (navzdory stížnostem zdejších uživatelů na svou pomalost) poměrně dost hravou stylistickou stránku. Kromě dominantních statických frontálních záběrů je obohacen o kabaretně laděné výstupy, "zpomalovačky" či oříznutý obraz. Ve scéně rodinné večere dokonce série frontálních záběrů vytváří pocit dezorientace v prostoru (a času), přičemž je docela zábavné odhalit princip toho, jak to funguje...Nikterak hluboko pod tím vším pak tkví zamyšlení nad tím, jak moc nás ovlivňují osudové okamžiky a dny našich životů nebo spíš právě to, jak se k jejich výsledkům umíme postavit. A konec filmu je krásný a přesto nepůsobí otravně přesládle, i když v něm sladkost jako chuť hraje důležitou roli. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu veřejný přiznání své úchylnosti, ale je fér napsat, že jsem již po několikátý v životě a tentokrát obzvlášť cítil určitou míru souznění v Vincentem Gallem. Je téměř nepochybné, že jde o skvělého a invenčního filmaře a přirovnání k Jarmushovi není úplně mimo mísu. Osudová sázka může zprvu vypadat jako samoúčelná a nudná macho masturbace, ale při troše trpělivosti se prokoukáte k velmi křehké a citlivé zpovědi osamoceného dospívajícího muže. Oba dva (Vinc i Christí) hrají bezvadně, ve filmu se nikam nespěchá a spousta slov je nahrazena pohledy a doteky. Až se nebudete příště moci vychcat, zkuste zahodit přetvářku a dejte šanci životu. Postava otce a závěrečná scéna v klubu velmi skvělé. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Jak můžou rodiče zkurvit celý život? Vincent Gallo hraje velmi uvěřitelně chlapíka, jehož jediná hodnota je omezena na bowlingovou skříňku. Ironický a velmi bizardní snímek, který mě zprvu obtěžoval svými zbytečně dlouhými scénami a nulovou dynamikou. O postavě Christiny Ricci si těžko lze něco myslet, když se o ní až do konce filmu nic nedozvíme a důvody proč zůstává s hlavním hrdinou jsou rovněž dosti bizardní. Strach se mění v lítost a poté v lásku? Ale právě tápání po těchto motivech mi donutilo k takovému zamyšlení nad snímkem, které zřejmě Gallo chtěl. Pár scén je geniálních (bowling, "postelová" scéna v motelu a fantasie ve strip baru). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zaradiť tento film do priemeru by bolo kruté, pretože vyčnieva. Vincent Gallo a Christina Ricci zrejme lepšie výkony už pred kamerou nepodajú. Z dôvodu prítomnosti scén, ktoré obyčajné veci ako je napríklad návšteva toalety, spoločný obed, kúpanie, dokázali povýšiť nad rámec rutiny, je dobré si tento film zohnať a nechať pôsobiť. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama