Reklama

Reklama

Pomsta

  • angličtina Revenge (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Horor / Fantasy
Československo, 1968, 14 min

Režie:

Jiří Brdečka

Předloha:

Gérard de Nerval (povídka)

Scénář:

Jiří Brdečka

Kamera:

Ivan Masník

Hudba:

Jan Klusák
(další profese)

Obsahy(1)

Nesmělý mladík se zamiluje do krásné dívky, ale než jí to stačí sdělit, dívku okouzlí jiný mnohem silnější muž. A mladík zatouží po pomstě... Film podle námětu Gérarda de Nervala. (CS Film)

Recenze (16)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Snažím se. Opravdu se snažím porozumět anifilmu. Ale u tohoto jsem opět bezradná. Děj ok, výtvarná stránka se mi tedy moc nelíbila a hudba... Agresivní kakofonie zvuků. Možná vidět to tak před 15-ti lety pod vlivem psychotropních látek... Dávám dvě hvězdičky za příběh. Předpokládám, že občanky si kvůli tomu trhat nebudeme. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf, jsem rád, že se mi tohle v dětství vyhnulo. Protože bych z toho byl asi pěkně posraný. Tenhle animák opravdu není nic pro děti. je to syrový horror se zajímavou animací a několika výbornými scénami a detaily (jak ji chytne za tu kozu...). Ďáblovi jako by tvář poskytl mladý Juraj Herz, ta chodící ruka... brrrrr. Upřímně? Měl tu krávu hned kopnout do prdele a vysrat se na ni. A ne se upisovat ďáblu. ()

Reklama

Braddy 

všechny recenze uživatele

Tento kreslený, téměř hororový film podle námětu Gérarda de Nervala vypráví o mladém, nesmělém muži, který se zamiluje do jedné dívky. Než jí to ovšem stačí sdělit, dívku okouzlí jiný, mnohem větší a silnější muž. Mladík zatouží po pomstě a aby dokázal svého soka přemoci, uplatí zlého čaroděje, který očaruje jeho ruku. Ale vše skončí bohužel jinak, než si mladík představoval. Zvláštní jednoduchá kresba tohoto filmu, umocněná vynikající hudbou a zvukovými efekty nás dokáže skvěle přimrazit do židle. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vskutku netradiční animace, za to ale podstata příběhu už nám tak cizí není…Zamilovanost, zlomené srdce, pomsta, pakty s temnými silami a následný trest…Jiří Brdečka si s tím poradil pěkně po svém a nepotřeboval k tomu ani slov. Do svého příběhu skvěle vložil emoce, atmosféru i poutavost a výsledkem je lehce nadprůměrná podívaná. Já byl určitě s tímto snímkem spokojený. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* tento Brdečkův kraťas nepatří mezi jeho neljlepší. Námět je zajímavý a provedení slabší - hlavně kvůli křečovitému a neplynulému ději, přesto za zkouknutí stojí a já si ho našel tady [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník Miroslav Štěpánek se inspiroval rytinami ze 17. století a dílem Jacquesa Callota. (Zdroj: MFF Karlovy Vary)

Reklama

Reklama