Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh prince, jehož život je zakletý v náhrdelníku, ukrytém v útrobách ryby, je plný dramatického napětí, úkladů a osudových předpovědí. Mladému zamilovanému páru, který našel před zuřící bouří útočiště na zámku, ten pohádkový příběh vypráví zámecký kastelán a všichni tři se stávají jeho aktéry. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní černobílá inscenační pohádka upoutá především ve svém pohádkovém romantismu v době renesance. Poetické ladění přednesu dodává na síle umění a kouzlu příběhu v poněkud temné atmosféře ve spojení s černobílým obrazem. Televizní klasika, která už nové generaci nic neřekne, ale ty starší jistojistě potěší. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Černobílá, poněkud ponurá pohádka. Vypravěč - kastelán Pešek vypráví mladé dvojici příběh o tom, jak se král s královnou dočkají vytouženého syna. Královna má tajemství, život syna bude šťastný jen do té doby, co bude žít stará ryba, která má v břiše skříňku s náhrdelníkem, který pokud někdo začne nosit syn zemře. Sestřenice se tajemství dozví a dá chytit rybu, a začne šperk nosit. Princ žije jen v noci, pro svého mrtvého ženicha přichází princezna Miroslava, a ukradne první dvorní dámě náhrdelník.... ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Neplánovaně jsem se v sobotním ránu podívala na tuto pohádku a nelituji toho. Příběh je zarámovaný do současnosti a to celkem přirozeně. Na několika místech je opravdu napínavá, s pečlivou výpravou a s dobrými hereckými výkony, především vyniká Ladislav Pešek v dvojroli Ondřeje a kastelána. Příběh oživují dvě nebo tři písničky s poetickými texty, jejichž autorem je Pavel Kopta. A jako milý bonus: Pohádka byla natočena na hradě Křivoklátě. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nevšední černobílý příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách. Současnost prolínající se s dějem trošku smutné a trošku ponuré pohádky, nepůsobí nijak nepatřičně. Přispívají k tomu skvělí herci, romantické hradní prostředí, příjemná hudba a originalita tohoto starého dramatu. Je to jedna ze zapomenutých ale pro pamětníky nezapomenutelných pohádek, která by si zasloužila nový kabát. Musím prověřit, jestli osloví i moji malou vnučku. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tyhle staré pohádky svou křehkou krásou a zároveň vyspělostí dalece předstihují to, co se dnes za pohádky vydává. Příběh nejen romantický, ale i dost smutný, protože nekončí úplným vítězstvím dobra, ale pouze shledáním dvou milujících se lidí. Jo, princezna Miroslava dokázala projít širým světem s dokonalým účesem a v šatech bez šmouhy či stop po pomačkání, ale to prostě k celé té poetice patří (je to herdek princezna). Ostatně mám takový pocit, že Janu Preissovou tituluji nejkrásnější princeznou vůbec. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na hradě Křivoklát. (LaCasita)

Reklama

Reklama