Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický šílenec a fanatický vrah Charles Manson se obklopil sektářskou skupinou lidí, kteří na jeho rozkaz neváhali s nevídanou brutalitou zabíjet nevinné. Úkol odhalit a rozplést pozadí bizarního vraždění jednoho z nejbestiálnějších maniaků, který květinová šedesátá léta proměnil v jatka, nebude jednoduchý... Spisovatel Vincent Bugliosi, podle jehož románu bylo toto temné drama natočeno, se aktivně podílel na vyšetřování patrně nejděsivější zločinné série v dějinách Spojených států - řádění fanatického vraha Charlese Mansona a skupiny jeho přívrženců. Kdo byl tento charismatický šílenec a co zapříčinilo, že se obklopil sektářskou skupinou lidí, kteří na jeho rozkaz neváhali s nevídanou brutalitou zabíjet nevinné? Od jeho narození až po soudní přelíčení budeme sledovat osudy jednoho z nejbestiálnějších maniaků v novodobé historii světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé krimi drama, prezentující skutečné události minulého století. Hlavním prvkem filmu mělo být předpadení Polanskiho domu, to je "nejslavnější" a zároveň nejděsivější událost, točící se okolo jména Charlese Mansona. Bohužel, události je věnována minimální pozornost a když už se objeví inkriminované vraždy, jsou tak příšerně, sterilně ztvárněné, že jsem pouze kroutil hlavou. Při čtení na wikipedii, jsem zažíval mnohem větší úzkost a znechucení, než při tomto filmu. Všechnu pozornost na sebe strhává sekta, plná idiotů reprezentující výplachy svého mozku a kázání "Ježíše Mansona". Místo těchto hlodů a dlouhého soudního procesu, se měla pozornost zaměřit na zákeřné, bezcitné a nechutné vraždy. Takto sestavit film o jednich z nejhorších zabíjácích historie, je celkem k zamyšlení. Koukat na to narušený jedinec, druhý den se objeví s tričkem Mansona a stejnou morální hodnotou zítra venku. Davies dobrý výkon. 60% 07.02. 2010 ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

Celkem věrohodně natočené, dokonce sem si myslel že ten film je z té doby :-) Těžko hodnotit obsah, po celou dobu sem tak nějak čekal až bude odhalen motiv těch zajímavých manipulací, ale bohužel nic uspokojivého nebylo (možná naštěstí). Za zmínku stojí láskyplně se usmívající dívky, jež vás bez váhání podříznou... ()

POciSEM odpad!

všechny recenze uživatele

Natoceno podle knizky Vincenta Bugliosiho. Statniho zalobce jenz poslal Mansonovu rodinku do chladku. Takze pohadka vycucana z prstu na zaklade vyslechu u soudu kde Mansonovy holcicky menily vypovedi jak na bezicim pasu. Samotnyho Charlieho vykresluje jako klauna co porad poskakuje a snazi se koulenim oci porad nekoho zhypnotizovat (i kdyz je fakt ze to obcas doopravdy udelal) no proste prehrava jak muze. Co se tyce hlavniho bodu filmu a to masakru na cielo drive tak sem byl docela na rozpacich protoze zabijaci vypadaly jako z reklamy na novy sampon a netekla ani kapka krve takze to cely vyznelo jako nechtena komedie. Dokoukal sem to cely abych zjistil neco dalsiho ale vic nez z tohodle odpadu se da dozvedet z par videi na youtube ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter není prvním ani posledním snímkem, nebo lépe řečeno jakýmsi dokumentem, který nám postupně popisuje všechna zvěrstva jenž Manson a jeho rodina spáchali. Rozhodně však stojí za povšimnutí, protože Johnu Grayovi se jakžtakž podařilo alespoň zběžně poukázat na několik nejdůležitějších událostí, které dodnes děsí celou Ameriku. Bohužel se musím přiznat, že jsem se při sledování občas docela nudil, protože film měl naprosto nevyvážené pasáže a tvůrci se zřejmě báli cenzury, takže nám toho ani moc neukázali. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Keď Linda (Clea DuVall) prehľadáva peňaženku Rosemary (Isabella Hofmann), v zábere si je možné všimnúť karty VISA a MASTER. V roku 1969, kedy sa dej odohráva, sa karta VISA nazývala AmeriCard a karta MASTER zas Master Charge. Rovnako telefón akým Sharon (Whitney Dylan) hovorí bol zavedený až koncom 70tych rokov. (pancoyote)
  • Skladatel Mark Snow použil pro tento film i některé motivy, které již jednou použil v seriálu Akta X (od r. 1993). (navabaca)

Reklama

Reklama