Reklama

Reklama

Adolescentní matematický génius Paul se čerstvě přistěhoval. Netrvalo dlouho a seznámil se s přitažlivou Sam. Že by klasická lovestory? To by nesměl za touto hororovou komedií stát americký mistr hrůzy Wes Craven. Dívka záhy umírá a chlapec se rozhodne ji oživit... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Z kategorie "Promarněné náměty". Šlo to napsat líp, protože všechny ty hororové prvky jsou v konečném zúčtování k smíchu. Holka od vedle co ji týrá tatík, fajn, sousedka co má z baráku pevnost, skvěle. Ale spláchnout to masakrem pro malé děti, tomu vyloženě ublížilo. Ještě i ta akce na únos těla šla využít, ale to by Sam pak nesměla být Jakubiskův Albert s napřaženými pažemi a modrými stíny kolem očí. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Wesovi sa podarilo všetko, cez brutalitu až po krv, len keby jej bolo viacej, mohlo vzniknúť pozerateľné béčko. Snímok zbytočne kazí prvá polhodinka, ktorá miestami nudí a nedočkáte sa tu vôbec ničoho. Za to druhá polovica má slušný rozjazd, pekne sa rozbehne nabehne vraždiaca priaťelkyňa, ktorá si to zúčtuje so svojim otcom, ktorého hodí do pece a ešte starú tetku, ktorej hodí do ksichtu basketbalovú loptu takou silou, že jej praskne celá hlava. Občas náš to začne nudiť, ale len trošku, ale zato Craven má pozerateľné horory takže umňa to zabralo 60 percent. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Také jedna retro vzpomínka, ze staré VHSky. Celkem jednoduché, neoriginální, na tu dobu ale zatraceně zajímavé :o) Přepis obsahu z orig. VHS: Paulu Conwayovi není více než patnáct, ale již studuje umělou inteligenci na univerzitě. Dokáže dokonce sestrojit robota, kterému začne říkat Bee Bee. Paul však nežije pouze ve světě nových technologií. Seznámí se s krásnou dívkou ze sousedního domu a Samantha se stává Conwayovou přítelkyní. Stačí však tragický okamžik a Paul ztratí nejenom Bee Bee, ale i Samanthu. Chce získat zpět ztracenou lásku, avšak neuvědomuje si svoji proměnu. Stejně jako dr. Frankenstein vytvoří umělé vraždící monstrum. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Fajnové béčko s áčkovým spracovaním, na ktorom si pochutia hlavne nadšenci do 80s. Film je niekde medzi "cute" 80s light sf a 80s hororikom, s jednou z najlepších gore scén ever made. Hovorím o basketbalovej lopte. Škoda, že podobných scén nie je viac, ale ani zvyšok filmu sa človek nenudí, vrátane skvelého posledného záberu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wes Craven byl původně rozhodnutý, že natočí scifi thriller s romantickou zápletkou, ale ve chvíli kdy se blížila premiéra, rozhodlo vedení Warner Bros., že uspořádají „testovací“ promítání a když se film setkal s velkou kritikou pozvaných diváků, rozhodli se zatlačit na režiséra, aby o dost přitvrdil a přitočil nové scény, které původní verze vůbec neobsahovala. Diváci totiž očekávali podobnou podívanou, jaké se jim dostalo ve filmech The Hills Have Eyes a A Nightmare on Elm Street. Craven byl tak donucen dokonce předělat i celý závěr filmu. No a já ho za to musím pochválit, protože alespoň díky tomu, se na to dalo dívat. Už tak byl na mě tento film dost „měkký“ a to si ho nedovedu raději ani představit, bez všech těch gore scén a hororové atmosféry. Vždyť prvních čtyřicet minut připomínalo skutečně spíše romantický film a popravdě jsem se u nich dost nudil. Bylo sice pěkné sledovat rozvíjející se vztah dvou mladých lidí a srandovního robota v akci, ale kromě škádlení sousedky, tu moc zajímavých momentů nebylo. V duchu jsem si říkal, proč je tohle vůbec vedené jako horor. Potom však přišlo zlepšení a na scéně se konečně kromě hororové atmosféry, objevilo i napětí. Je to však hodně průměrné béčko, které nám sice nabídne několik zajímavých momentů, ale negativa tady převládají. Podruhé bych do toho už asi nešel. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Kristy Swanson měla dokonce na učení robotických pohybů do filmu speciálního učitele, který se živil jako mim. Učení Kristy bylo podle režiséra Wese Cravena zdlouhavé, ale stálo za to. (Valenta28)
  • Na internetu byla vytvořena také veřejná petice pro vydání speciální režisérské prodloužené verze tohoto filmu na DVD či Blu-Ray, která bude obsahovat původní vymazané, nikdy nezveřejněné scény. Stále nemá dostatek hlasů pro zaslání přímo do studia Warner Bros. (Valenta28)
  • Herečce Kristy Swanson bylo během natáčení pouhých 15 let. Za svůj herecký výkon se vůbec po letech nestydí. Naopak je na sebe velmi pyšná. (Valenta28)

Reklama

Reklama