Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

V

V (1983)

Perfektní, zdařilé, atmosferické a napínavé! Půvabné herečky hrající mimozemské plaze s maskami, několik lidských hrdinů bojujících za pravdu, bezpečí a mír v USA. Nápad perfektní, o efektech ani nemluvě. Nejvíce mě zaujal styl zpracování. Tj. masky, efekty, klíčování tehdejšího stylu, kvalitní promakané zvukové efekty výstřelů a vesmírných korábů, uniformy a zbraně. Zkrátka všechno.

Mazací hlava

Mazací hlava (1977)

Temná, zastíněná, depresivní a fantasmagorická lahoda. Pan David Lynch u mne není uznáván jako psychopat, nýbrž jako mistr. Mazací hlava byl, je a bude film, na který jen tak nezapomenu. Právě díky jeho fantasmagorickému vyjádření strachu, deprese, zoufalství, žárlivosti, touze a smutku se stal mým nezapomenutelným filmem. Člověk, který nemá hloubavé myšlení a nedokáže se řádně do určitých věcí ponořit, není pro tento film vhodným divákem. Toto dílo vyžaduje diváka hloubavého, klidného, empatického a tak trochu švihlého. I když se film může zdát některým typům lidí nepochopitelný, po přijmutí jeho specifického stylu vyjádření ho divák pochopí. Fantasmagorickou vrstvou jsou pokryty naprosto logické vlastnosti a povahy k pochopení.

Démoni

Démoni (1985)

Za mě nejlepší italský horor 80. let. Dech beroucí efekty, perfektně vybraná hudba, dokonale vybrané prostředí a nabitá atmosféra. Vše jak má být.

Ring

Ring (1998)

Ten nejklasičtější z klasických Kruhů. Žádný remake, žádná americká napodobenina. Zkrátka jeden z dokonalých japonských hororů.

Smrtící přítelkyně

Smrtící přítelkyně (1986)

Pod tímto filmem čtu samé špatné, nebo sotva průměrné hodnocení, ovšem já mám jiné. Tenhle film je typické americké béčko 80. let. Ale mimořádně povedené! Víc mě podobný film již dlouho nenatchnul. Styl záběrů, scén, potom také prostředí, herecké výkony, (které nejsou sice zas na oskara), efekty, kostýmy, půvabná Kristy Swanson a dokonalý BB. To vše spojené dohromady vytváří dokonalou podívanou. Děj nemá chybu a nic bych mu nevytknul. Nemohu u tohoto filmu říct, co přesně na něm bylo pro mě nejpůsobivější, protože ho činí úžasným jaksi vše.

Tetsuo

Tetsuo (1989)

Naprosto dokonalé vyjádření hluboké myšlenky s trvalým odkazem. Film, který mohu vidět několikrát a pořád mě těší.

1984

1984 (1984)

Ctyri hvezdicky davam jen proto, ze jsem jako prvni cetl knihu, teprv pote si pustil film. To, co vam da kniha, tento film nenahradi, a uz vubec neprekona. Nicmene je to mnohem vernejsi podoba knihy, nez ta prvni. Tento film ukazuje vse se svym vlastnim protikladem (ano, pouzivam doublethink :D) - lidskost a nelidskost, citelnost a necitelnost, etc. Toto dilo (pokud to zvladnete az do konce bez jedineho odkouknuti od obrazovky) vas zasahne. Hodne. Ale myslim si, ze je to velmi dulezity zasah, ktery potrebuje kazdy.

Popkorn

Popkorn (1991)

Můj velice oblíbený horůrek. Už ho znám dlouho a nepřestává mě bavit.