Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Velmi silný 4*. Mám slabost pro anglické komedie, protože nejsou tak prvoplánově vtipné jako jejich americké protějšky. Hugh Grant opět potvrdil své kvality. Velmi se mi také líbila K.S. Thomas a Simon Callow. Jediný co mě trochu vadilo byla přítomnost Andie MacDowell v roli Carrie, které mně tam prostě neseděla. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

4 svadby a pohreb sú filmom, ktorý buď zoberiete alebo nie. Keď som bol v Británii, ľudia to vnímali tak, že buď tvrdili, že je to totálne "shit" o ničom alebo si ho fakt užívali. Ja som jednoznačným zástancom. Základom je skvelý scenár založený na briskných dialógoch a situáciách, Hugh Grant v britsky odzbrojujúcej role týpka, ktorého by ste nafackovali, ale nafackovali s úsmevom, skvelý supporting cast podporuje komplexný dojem z filmu, ktorý mňa osobne pobavil, rozosmútil i presvedčil o tom, že každý si z veľkej miery stojíme za svojím šťastím. Love actually je OK, ale pre mňa len slabý odvar tohto Curtisovho scenára. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Opět plné suchého anglického humoru: "Ten minulý pár se mnou ještě mluví. Bohužel už nemluví spolu. Rozvedli se před několika měsíci. Ale jsem si jist, že to nemá absolutně co dělat se mnou. Paula se dozvěděla, že Piers spal s její sestrou ještě předtím, než jsem se o tom zmínil v proslovu. Fakt, že spal s její matkou, přišlo jako rána z čistého nebe, ale nemyslím si, že by to nějak souviselo s nočními můrami a násilím, které doprovázelo jejich dvoudenní manželství." Znovu vynikající scénář Richarda Curtise, stejně jako v Lásce nebeské, Notting Hillu, Deníku Bridget Jonesové (včetně druhého dílu) a Mr.Beanovi. Trailer: http://www.sms.cz/film/ctyri_svatby_a_jeden_pohreb/ukazka ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Romantik Richard Curtis (natočil Lásku nebeskú a napísal tie najlepšie romantické komédie, na ktoré si v tejto chvíli dokážem spomenúť) a Mike Newell (ktorého nenávidím za štvrtého Pottera) si spolu sadli za jeden stôl a výsledkom ich práce je jedna z najlepších britských komédii všetkých čias. Z veľkej väčšiny to záleží na dokonalom scenári, častokrát skutočne vtipnom, ale vo svojej podstate ohromne dojímavom a hlbokom, ako to už u Curtisa býva zvykom. A významnú úlohu na neodolateľnosti Štyroch svadieb a jedného pohrebu majú samozrejme herci. Partička rôznorodých charakterov dáva celému filmu sviežosť, vtip a dušu (počínajúc Grantom, cez Hannaha a MacDowellovú, až po Atkinsona). Verdikt: Newellovi čiastočne odpúšťam, je jasné, že dokáže natočiť aj vynikajúce filmy. Táto milovania hodná romantická perlička je toho dôkazom. (85%) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Charles, zatvrzelý starý mládenec s pověstí sukničkáře, se na jedné z četných svateb na které s oblibou chodí, seznámí s mladou Američankou Carií. Dívka jej okouzlí na první pohled a zdá se, že ani on jí není lhostejný. Bylo by to tak prosté, kdyby spolu začali chodit a jedna z příštích svateb byla ta jejich.Jenže život nebývá přímočarý. Do dneška jsem nepochopil v čem je tahle komedie tak dobrá podle zdejších hodnocení. Vydařených gagů je v ní pomálu, dost nudí a Hugh Grant celou dobu citelně přehrává a nějak nepasuje ke schopně hrající Andie MacDowell. Dobrá skladba od Wet Wet Wet -Love is around je sice záchranou a do jisté míry film proslavila, ale to je asi tak všechno. Dvakrát už to vidět nemusím. Mé hodnocení: 40% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Hugh Grant se doopravdy musel naučit znakovou řeč kvůli scénám se svým filmovým bratrem, kterého hrál ve skutečnosti hluchý David Bower. (Aknah)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama