Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Redfieldova kniha dopadla tak, jak musela. Triviální děj se do filmové podoby podařilo převést bez problémů, peruánská příroda ve filmu rozhodně předčila papírovou podobu a myšlenková síla se smrskla do zrychleného blábolu, při jehož sledování by i dalajláma s budhou nevěřícně kroutili hlavou. Kdo má zájem rozšířit své poznání světa, tak ať si přečte knihu a kdo chce vidět skvělý film, tak ať si pustí něco jiného. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Amatérština z toho čouhá všude - mizerní neherci i "herci", dějová linie naprosto zmatená a zmateně podaná, nějaké to poselství aby z toho člověk rýpal špendlíčkem a ještě s nápovědou. Ale ona je podobně zmatená i kniha, jako by autor se chtěl svézt na moderní new age vlně a vlně mystiky přírodních národů a něco na tom vydělat (což se mu nejspíše podařilo), ale ani výpovědí, ani zpracováním to nemá na víc než kterýkoliv večerníček. Přesně, jak tu někdo napsal - popduchovní kulturno. Je mi jen líto Jürgena Prochnowa, kam to zas vlezl, takový charismatický herec a bere kvůli obživě každý štěk. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět utopený v nepřesvědčivém a chaotickém podání režiséra, který byl zřejmě při natáčení sám duševně nepřítomen. I přes tuto výtku jsem se ale nenudil. Možná i proto, že knižní předloha (aniž bych ji četl) zjevně nabízí hodně mystického materiálu a proto je velká škoda, že jí dostalo jen této veskrze průměrné adaptace. Procenta navíc jsou za oduševnělou a éterickou krásku Sarah Wayne Callies. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Mal som asi tú výhodu, že som film pozeral neskoro večer, preto mi jeho kvalitatívne spracovanie veľmi nevadilo, hoci určitých situácií a najmä reakcií ľudí, ktoré by v skutočnosti nefungovali, sa tvorcovia mohli vyvarovať. Alebo napríklad plne elektrifikovaný dom, ktorý fungoval ako skrýša hlboko v džungli:) Samotné prostredie Peru mi je veľmi blízke, hľadanie odpovedí a práca s energiou detto, a preto ma námet príjemne prekvapil. Ak by bol o niečo vyšší rozpočet na CGi a vymenený režisér, určite by sa aj filmové spracovanie dotiahlo na námet. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Z filmu prúdi pozitívna energia, napriek tomu mám z neho zmiešané pocity, pretože hnutie New Age, v ktorom duchu sa nesie celý, je pre mňa rozporuplné. Hnutie New Age, také, aké je vo filme vykreslené, je pekné, zaujímavé, prírodné, no prehnane optimistické, prehumanizované, ide to na city občas. Na druhej strane sa mi páčilo vykreslenie vzťahu človeka k prírode a hypotéza Gaia, aj keď táto hypotéza sa tu odlišuje od tej ako ju chápu ekológovia, pretože Celestínske proroctvo do nej zahŕňa aj preľudnené veľkomestá a Zem ničiaci priemysel, čo dokonca označuje za posledný stupeň evolúcie – no to je zároveň aj pointou filmu, pretože dáva otázku: „Čo bude ďalej?“ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)

Reklama

Reklama