Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Zfilmovat knihu je strašně těžké. Byla jsem ochotná přimhouřit obě oči... Jenže si nemůžu pomoct - celou dobu se mi u toho vybavovaly kýčovité ilustrace ze všech těch "Strážných věží" a jiných sektářských časopisů, kde pestře vyvedená zvířátka a lidé obalení do šťastné aury společně skotačí v rajské zahradě a modlitbou zachraňují zbytek lidstva... Škoda... ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Mal som asi tú výhodu, že som film pozeral neskoro večer, preto mi jeho kvalitatívne spracovanie veľmi nevadilo, hoci určitých situácií a najmä reakcií ľudí, ktoré by v skutočnosti nefungovali, sa tvorcovia mohli vyvarovať. Alebo napríklad plne elektrifikovaný dom, ktorý fungoval ako skrýša hlboko v džungli:) Samotné prostredie Peru mi je veľmi blízke, hľadanie odpovedí a práca s energiou detto, a preto ma námet príjemne prekvapil. Ak by bol o niečo vyšší rozpočet na CGi a vymenený režisér, určite by sa aj filmové spracovanie dotiahlo na námet. ()

Reklama

snob

všechny recenze uživatele

Proč, bože, proč je má duše tak cynická? Povedená parodie na duchovní život člověka. Tak zjednodušené. Smysl života z Chvilky pro tebe. A v příštím čísle se dozvíte jak upéct středobod vaší existence. Ne, v lednici nebude. Na dřeň obnažená pravda o smyslu života. Pokud vám nedojde teď, smiřte se s tím, že jste odepsaní. Vidíš blikat květenu před barákem? No tak s chutí do toho. Smrt je tvou spásou. Rozsvítíš se jako žárovka a našel jsi smysl života. Ne, opravdu jsi ho neměl hledat v Playstationu 1. Haha, ne, ani v tom druhém. Příště si zarazím do prdele kolík a dojdu jiného a lepšího duchovního osvícení. Kopulace mezi blbostí a debilitou v tomhle filmu byla neskutečná. A ano, knihu jsem četl, takže jsem i věděl o co ve filmu vlastně jde. ()

Aannička 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě víc než pravdou. Je silný a překrásný. Tentokrát nehodnotím z hlediska filmového. Celý námět je lacině zpracovaný a nedává člověku autencitu. Efekty jsou laciné. Ale ta síla, která skrz něj proudí je cítit i přes obrazovku monitoru. Kdybych sama v sobě neprožívala toto obrození vnímání a mysli filmu bych dala ztíží jednu hvězdičku. Námět by si zasloužil mnohem lepší zpracování. A já doufám, že to jednou někoho napadne. Kvůli slzám a mrazení které ve mě film vyvolal dávám 5* ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Ano, myšlenka dobrá ale jako film špatné. Při sledování jde vyloženě cítit že se předlohy chopili vyloženě špatní lidé. Režisér i samotní herci stojí za starou belu, což je škoda. Film tak působí směšně a amatérsky. Na knihu se chystám a věřím, že proroctví které se pomoci filmu marně pokoušel přenést Armand Mastroianni na diváka, bude účinější. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)

Reklama

Reklama