Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

tahit 

všechny recenze uživatele

Na Celestinské proroctví jsem se těšil, až to uvidím, tajemný duchovní příběh a dotknout se skrytých, nevysvětlených myšlenek a úvah o životě a civilizaci. Jednou z věci, která mě na filmu přitahovala, byla hlavně knižní předloha, bohužel mě to zklamalo, nejslabší místo celého filmového zpracování je scénář. To Armand Mastroianni bohužel promarnil velkou šanci, jak natočit skvělý film, úplně ignoroval duchovní odkaz knihy. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět utopený v nepřesvědčivém a chaotickém podání režiséra, který byl zřejmě při natáčení sám duševně nepřítomen. I přes tuto výtku jsem se ale nenudil. Možná i proto, že knižní předloha (aniž bych ji četl) zjevně nabízí hodně mystického materiálu a proto je velká škoda, že jí dostalo jen této veskrze průměrné adaptace. Procenta navíc jsou za oduševnělou a éterickou krásku Sarah Wayne Callies. ()

Reklama

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Děsný "zpracování" totálně pohřbilo celý proroctví, aniž by divák byl vůbec schopen objevit o co tady jde. Bez přečtení knihy se poselství filmu rovná nule, slovy jedné velké nule. Jediný, jak se tohle dá brát, je hodně špatnej vtip. Velký překvapení kolik relativně známých tváří se mihlo v tomhle příšerným braku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad by v tom možná i byl, ale to zpracování? Já myslel, že se potrhám smíchem. Ono teda se není čemu divit, když sleduju, co všecko dokázal už režisér natočit, ale jen tak pro sebe jsem si řikal, že tenhle příběh by mohl být sladkou radostí pro moji duši, jen kdyby nebyl tak ztrestně natočen. Koukal jsem se na to, protože jsem se divil, proč by to mohlo být tak špatné, po shlédnutí bych spíš řekl: Ruce dál, i kdyby jste byli zajímaví sebevíc. Na tom filmu není nic zajímavého, prostě je jenom naprosto...otřesnej. Proroctví o špatných režisérech nelhalo, stejně jako v tomto filmu to příběhové, Celestinské. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Byl jsem natěšený z nových žlutých autobusů, tak jsem hned listoval v seznamu nabízených filmů, nepřekvapilo mě, že jsem 75 procent z nich viděl, ale i tak jsem měl příjemný pocit. Zvolil jsem pro mě neznámý snímek se seriálovými hvězdami z Gossip girl a Prison Breaku a zvolil jsem zatraceně špatně. To už bylo lepší po očku sledoval u sousedů Pařbu ve Vegas a A-team. Netušil jsem, že k této příšerné a nudné slátanině existuje literární předloha, o jejíž větší kvalitě rozhodně nepochybuji. Snad si příště ve Fun and Relax vyberu lépe anebo zvolím nějakou jistotu s Bradley Cooperem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)

Reklama

Reklama